Nobeldukning på Bollegården

14 december 2018

Nobelfirande i Bollebygd

Under de senaste två veckorna har Nobel firats runt om i Bollebygds verksamheter med allt från fina lunchmenyer till aktiviteter kring de olika nobelpriserna.

Nobelmiddag på Bollegården

På Bollegården serverades tre-rätters lunch till sina boende för tredje året i rad. I år bestod menyn av Jordärtskockssoppa med rostat bacon & brödkrutonger till förrätt. Till huvudrätt serverades fläskfilé tillsammans med smörslungad sparris, potatisbakelse & rödvinssås. Desserten bestod av vaniljpannacotta med rostad mandel och polkakross. Lunchen inleddes med ett välkomsttal från trygghetsvärden Anette Eriksson. Peter Rapp och Peter Eriksson stod för underhållning och Sten Persson höll ett fint tal om Alfred Nobel.

Alfred nobel firades även runt om på Bollebygds skolor och förskolor.

Nobelvecka på Bollebygdskolan

På Bollebygdsskolan har man firat i form av en nobelvecka där det utförds aktiviteter kring de olika ämnena som nobelpriset delas ut i. Bland annat har eleverna fått rösta fram ett litteraturpris där de först fått lyssna på inläsningar av olika böcker, för att sedan lägga sin röst på den bok de ville skulle vinna Bollebygdsskolans litteraturpris. Eleverna fick också lära sig om fysik på idrottslektionerna med hjälp av aktiviteter om dragningskraft, friktion och jämvikt.

Tre-rätters och bal på Eriksgårdens förskola

På Eriksgårdens förskola firades Nobel för första gången. Genom ett samarbete mellan pedagoger och kökspersonal serverades nobelmiddag. På menyn fanns snittar med köttbulle och vindruva till förrätt, Kycklingklubba och klyftpotatis med kall sås som huvudrätt och till efterrätt serverades chokladpudding med grädde. Barnen hade klätt upp sig för middagen och blev serverade av personalen vid ett fint dukat bord. På skärmar spelades den riktiga nobelmiddagen upp från förra året som bakgrund. Efter maten hölls det bal på förskolan. Firandet beskrevs som en bra dag med nöjda barn av personalen.

Nobellunch på Örelundskolan

Elever från årskurs 6 dukade under förmiddagen borden med vita dukar, levande ljus och ställde fram glas och bestick.

Elever från de andra årskurserna kom sedan och tog själva maten som bestod av potatisgratäng och kassler och sätter sig. De blev sedan serverade äppeldricka av elever från årskurs 6. Under lunchen spelades lugn musik i bakgrunden. Till efterrätt serverade 6:orna vaniljglass med chokladsås och citronmeliss. När barnen ätit klart och lämnat lunchrummet fick 6:orna själva njuta av mycket glass och chokladsås som tack för hjälpen.

Nobellunch på Töllsjöskolan

Även på Töllsjöskolan serverade elever från årskurs 6 de yngre eleverna. Här serverade de dem potatisgratäng med kassler och hari coverts samt 1 glas saft, vatten eller mjölk. Till efterrrätt fick de vaniljglass med chokladsås. Barnen var mycket nöjda med lunchen.