12 juni 2018

Töllsjöborna uppmanas att spara på vattnet

Värmen och torkan har inneburit att vattenförbrukningen har ökat med 50 procent i Töllsjö. Vi vill uppmana de som har kommunalt vatten att vara sparsamma med vattenförbrukningen. Uppmaningen gäller tills vidare.

Uppmaningen att vara återhållsam med vattenförbrukningen gäller det kommunala dricksvattnet i Töllsjö. Vattentäkten är hårt belastad och återfyllnadstakten i borrhålet har minskat. Vattenuttaget i Töllsjö vattenverk har ökat med 50 procent. Bakgrunden är den ovanligt varma och torra perioden vi haft under maj och juni. 

Att vara sparsam med vattnet innebär till exempel att du inte bör fylla poolen, inte vattna i trädgården med slang eller vattenspridare och inte heller tvätta fasader. Du bör också vara sparsam med övrig vattenförbrukning. Här kan du läsa mer om vattenbrist och få tips om hur du sparar på vattnet.öppnas i nytt fönster

Vi hoppas att Töllsjöborna har förståelse för detta och hjälps åt att spara på vattnet tills torkan är över.

Privat brunn fastighetsägarens ansvar

VA-verksamheten ansvarar endast för fastigheter som är anslutna till det kommunala VA-nätet. Privata brunnar är respektive fastighetsägares eget ansvar. Fastighetsägaren ansvarar själv för att vattenvolymen räcker över torrperioden. Kommunen har inte möjlighet att fylla sinande brunnar.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss.

Teknisk kundtjänst

E-post: tekniska@bollebygd.se

Telefon: 033-430 56 00, telefontid helgfri vardag: 10.00-12.00 och 14.00-16.00.