Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna.

Exempel på riktade aktiviteter i Sjuhärad

  • För förskola/grundskola i Sjuhärad ordnar vi olika lekar och övningar med Europaanknytning. Ämnet kan till exempel vara allmänt om EU samarbetet, om länder och språk eller kring miljö och energi.
  • Gymnasieelever i Sjuhärad får inspirationsseminarium om vilka möjligheter EU erbjuder för ungdomar att jobba, praktisera, studera eller göra volontärtjänst utomlands.
  • Vi har EU på schemat för verksamheter och personal inom områden som verksamhetsutveckling, specifika ämnen, fortbildningsmöjligheter eller internationella utbyten.
  • Eu på schemat för politiker och tjänstermän

Europa Direkt Sjuhärad är även med på event så som skolavslutningar, mässor eller festivaler i Sjuhärad.


På gång:

 

10 februari

Event för att belysa arbetet på EUnivå för personer med funktionsvariationeröppnas i nytt fönster.

4 maj

Event på Tranemo gymnasieskola om mobilitet. Parlamentarikern Olle Ludvigssonöppnas i nytt fönster gästar eventet. Europa Direkt Sjuhärads EU tältöppnas i nytt fönster kommer även det att synas vid skolan.

4 maj

Vi uppmärksammar Marks gymnasieskolas invigning som ambassadörsskola.

5 maj

Event i Vårgårda om kring hållbar livsstil. Deras framtidsdag ordnas för tredje året i rad. Europa Direkt Sjuhärad är på plats med EU tältetöppnas i nytt fönster och har fokus på miljö och social hållbarhet.

9 maj Europadagen

Vi finns på plats på Bollebygdsskolan. Lyfter happenings runt om i Sjuhärad på vår webb, instagram och Facebook. EU-tältetöppnas i nytt fönster kommer synas utanför skolbiblioteket.

18 maj

Finaldag i Skövde för tävlingen Uppdrag Ungdomarnas Europa. Ihop med Fyrbodal Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Göteborgsregionen Europa Direkt kontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Skaraborgs hushållningssällskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Europa direkt Sjuhärad med och ordnar tävlingen.

15 juni

School's out anordnas för nionde året i rad i Bollebygd. Europadirekt Sjuhärad, som är med och arrangerar, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

16 oktober

Event i Svenljunga där språkets möjligheter står i fokus.

17 oktober

Event i Borås på Bäckängs gymnasieskola med fokus på framtida möjligheter. Språkföreläsaren Maria Sjöström Gisslen och Gustav Blixt från UHR är inbjudna.

 

 

Bokat 2019

 

29 mars

Politikerdebatt i Borås. De fem parlamentarikerna Olle Ludvigssonöppnas i nytt fönster, Malin Björköppnas i nytt fönster, Max Anderssonöppnas i nytt fönster, Jasenko Selomovic'öppnas i nytt fönster och Soraya Post från Västra Götalandsregionen gästar Bäckängsgymnasieskola i Borås. Gymnasieelever från Sjuhärads kommunerna Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Mark och Borås är inbjudna och har bokat sina platser till detta stora event.

 

 

 

Utförda aktiviteter 2017


20 februari

Informationsmöte tillsammans med ESFöppnas i nytt fönster kring utlysningarna inom programområde 1 och 2 samt till drop-in för projektspecifika frågor. 

23 februari

Språkdagsturne´öppnas i nytt fönsterpå alla fyra skolorna i Bollebygd tillsammans med Maria Sjöström Gisslén från EU-kommissionens representationen i Sverige.

14 mars

Information och förberedelser för en gymnasieklass i Marks kommunöppnas i nytt fönster inför deras Euroscola i Strasbourg.

4 april

EU på schematöppnas i nytt fönster för två olika klasser på Mogaskolan i Svenljunga kommun.

10 april

Idrottens EU-nätverköppnas i nytt fönster träffades i Borås. Europa Direkt Sjuhärad berättade om kontorets verksamhet och om beslutsprocessen inom EU.

26 april

Informationsmöteöppnas i nytt fönster tillsammans med Europeiska investeringsbanken, EU-kommissionen och ALMI kring inversteringar för mindre och stora företag samt organsiationer.

5 maj

Inspirationsdag i Boråsöppnas i nytt fönster kring studier, praktik, volontärskap och arbete på den Europeiska marknaden. Europaparlamentariker, UHR, Erasmus+, Space, EURES och andra intressanta personer var inbjudna för att berätta om möjligheter och egna erfarenheter.

9 maj

Vi uppmärksammade EU dagenöppnas i nytt fönster genom tävling på webben och facebook, tävling live i Bollebygds kommunhus och fanns med på torget i Bollebygd med vårt EU tält.

10 maj

Framstegetöppnas i nytt fönster i Borås gick vi igenom EU och mobilitet.

16 juni

School:s out 2017öppnas i nytt fönster anordnades för åttonde året i rad i Bollebygd. Årets huvudartist på School’s out 2017 är Norlie & KKV. Europadirekt Sjuhärad, som var med och arrangerade, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

12 september

En framtidsdagöppnas i nytt fönster anordnades för högstadieungdomar i Bollebygdsskolan. Europa Direkt var på plats för att beskriva möjligheterna på den internationella arbetsmarknaden. Vi bjöd även in Eurodesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och EVSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Borås för att möta nyfikna ungdomar.

2-4 oktober

International weeklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Högskolan i Borås

5 oktober

Näringslivsdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Åhaga i Borås

25 oktober

EU information för SPACElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gruppen som är påväg på praktik utomlands

4 december

Boktips och ordlekar på skolbiblioteketöppnas i nytt fönster i Bollebygd. Europa Direkt Sjuhärad fanns på plats hos Olle Örngård i skolbiblioteket. Vi hade ihop med Olle boktips och ordlekar kring de sex länderna som lade grunden för EU.

11 december

Europa direkt Sjuhärad projektet är 5 år. Europa Direkt Sjuhärad finns på plats i Bollebygds kommuns fikarum för att visa höjdpunkter från dessa 5 åren. Fika och tävling utlovas.