Anders Einarsson, kommunchef

09 april 2019

Kommunchefen slutar i Bollebygds kommun

Efter fem och ett halvt år lämnar kommunchefen Anders Einarsson Bollebygds kommun för att bli kommunchef i Laholms kommun.

Det är med blandade känslor han väljer att gå vidare i sin karriär och anledningarna till beslutet är flera.

- Dels känns Laholms kommun som en kommun som står inför en spännande utvecklingsresa och där jag tror att jag kan göra skillnad. Dels är det av privata skäl, där jag och min familj ska bryta upp och flytta mot släkt och vänner, säger Anders Einarsson.

Presenteras som kommunchef i Laholm

På tisdagen tog kommunstyrelsen i Laholm beslut om ny kommunchef och på en presskonferens på tisdagseftermiddagen presenteras Anders Einarsson som ny kommunchef i Laholms kommun.

- Jag är övertygad om att Bollebygds kommun kommer fortsätta utvecklas med de fantastiska förutsättningar och medarbetare som finns här.

Arbetet för att hitta en ersättare har påbörjats

Anders Einarsson slutar sin tjänst den 18 augusti. Arbetet för att rekrytera en ersättare har påbörjats. Målsättningen är att ha en ny kommunchef på plats efter sommaren.

- Det är självklart tråkigt att Anders Einarsson slutar hos oss, men jag har full förståelse för hans beslut. Jag vill tacka för det goda samarbete vi haft under den tid jag varit ordförande och önskar honom lycka till med nya utmaningar, säger Michael Plogell (FR), ordförande i kommunstyrelsen.