Blombukett med färgsprakande blommor.

03 december 2018

Kommunen utser Bollebygdsambassadör och demokratistipendiat

I samband med köpmännens julmarknad på Gästgivaretorget i Bollebygd söndagen 9 december presenterar kommunen Bollebygdsambassadör 2019 och årets demokratstipendiat 2018.

Det är 17:e året i rad som kommunen utser en Bollebygdsambassadör. Personen ska ha anknytning till kommunen och antingen vara bosatt eller ha bott i kommunen. Personen ska dessutom agera som en god ambassadör genom att hjälpa till och sprida en positiv bild av kommunen. Det är politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunfullmäktiges presidium som utser årets Bollebygdsambassadör.

Läs mer om tidigare Bollebygdsambassadörer.

Demokratistipendiet delas ut för nionde gången

Bollebygds kommuns demokratistipendium för barn och ungdom delas ut till en eller flera personer mellan 0 och 20 år, som visat engagemang och intresse för demokratifrågor i kommunen. Stipendiet är på 5000 kronor är en belöning och uppmuntran för värdefulla insatser inom området. Det kan endast delas ut till personer som är bosatta eller födda i Bollebygds kommun eller som har särskild anknytning hit. Den eller de som får stipendiet utses av ungdomsrådet tillsammans med politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott. Stipendiet delas ut för nionde året i rad.

Läs mer om tidigare demokratistipendiater.

Välkommen att vara med vid utdelningen

Utmärkelserna delas ut av kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges presidier.

Datum: Söndag 9 december
Tid: kl 15:00
Plats: Gästgivaretorget i centrala Bollebygd

Välkommen!