Arbete för ungdomar

I vår kommun finns flera möjligheter för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Du kan testa feriejobb i kommunen eller pröva dina vingar som företagare genom att bli sommarlovsentreprenör.

Den 15 mars öppnar ansökan om feriejobb för sommaren 2018. Vi erbjuder feriearbete under tio arbetsdagar 19 juni – 3 juli.

Feriejobb är en möjlighet för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Under två veckor på sommarlovet får du prova på att arbeta på exempelvis fritidshem, olika avdelningar inom äldreomsorgen, inom dagverksamhet eller gruppbostad för funktionshindrade, på någon skolrestaurang eller på kommunens återvinningscentral.

Det finns 3 krav du måste uppfylla för att få feriejobb:

  • Vara född 2001
  • Vara skriven i Bollebygds kommun
  • Ha ett svensk personnummer

Du kan också pröva dina vingar som företagare genom att bli sommarlovsentreprenör .

Mer information

Mer information om Feriejobb och hur du ansöker hittar du här.


Sommarlovsentreprenör – en chans att testa vingarna som företagare

Drömmer du om att starta företag? Du som fyller 16, 17 eller 18 år kan ta chansen att bli sommarlovsentreprenör och lära dig driva ett företag under sommarmånaderna. Denna satsning gör vi i samarbete med Borås Stad. Efter skolans slut i juni startar en introduktionsvecka där du lär dig om affärsidéer, affärsplaner, marknadsföring, personlig försäljning m.m. Du får tillgång till handledare som inspirerar, stöttar och hjälper dig hela vägen. Efter introduktionsveckan driver du ditt företag under minst tre sommarveckor och har hela tiden tillgång till dina handledare. I början av augusti samlas hela gruppen och då summeras erfarenheter och resultat. Du får användbara kontakter från olika branscher och massor av nya kompisar. Mer information hittar du i foldern om Sommarlovsentreprenör.

Har du fler frågor?

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Övriga aktiviteter

Du som är ungdom är också välkommen att delta i övriga aktiviteter för arbetssökande. Du hittar information om praktik och arbetsträning och aktiviteter i vänstermenyn.