Hoppande ungdomar

Feriejobb i kommunen– ett smakprov på arbetslivet

Nu kan du ansöka om feriejobb för sommaren 2017! Nytt för i år är att vi kommer att erbjuda plats till alla sökande som uppfyller kriterierna.

Vad är feriejobb?

En möjlighet för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Under två veckor på sommarlovet får du prova på att arbeta på exempelvis fritidshem, olika avdelningar inom äldreomsorgen, inom dagverksamhet eller gruppbostad för funktionshindrade, på någon skolrestaurang eller på kommunens återvinningscentral. Du kan också pröva dina vingar som företagare genom att bli sommarlovsentreprenör.

Du kan läsa mer  i foldern Sommarlovsentreprenörlänk till annan webbplats. (Observera att Sommarlovsentreprenör inte innefattar platsgaranti för sökanden, utan har ett max antal platser då detta är ett samarbete med Borås Stad).

Vem kan söka feriejobb?

  • Du som är född år 2000
  • Du som är folkbokförd i Bollebygds kommun
  • Du som har svenskt personnummer (10 siffror)

När jobbar en feriearbetare?

Vi erbjuder feriearbete under tio arbetsdagar (2 veckor). I år är ferieperioden förlagd till 19 juni-3 juli. Midsommarafton är du ledig och du jobbar i stället måndagen den 3 juli.

Vad tjänar en feriearbetare?

Lönen för feriearbetare är 75 kr/h inklusive semesterersättning.

Får alla som söker en plats?

Nytt för i år är att alla som söker feriearbete och uppfyller kriterierna är garanterade en plats. I din ansökan kan du fylla i dina önskemål om vilken verksamhet du vill arbeta i. Vi reserverar oss dock för att önskemålet inte alltid kan uppfyllas. Senast 26 maj får du besked om var du kommer jobba.

Varför ska jag feriearbeta?

Som feriejobbare får du nya erfarenheter och möjlighet att skapa kontakter. Dessutom får du kunskap om kommunens arbete. Kommunen erbjuder engagerade handledare med bred erfarenhet inom sina yrkesområden. Det kan vara en bra erfarenhet när du ska välja yrke i framtiden.

Hur söker jag feriejobb?

Skriv ut ansökan och skicka via post. Då målsmans underskrift måste finnas med i ansökan har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar digitalt. Ansökan till Feriejobb 2017.