Hoppande ungdomar

Feriejobb i kommunen– ett smakprov på arbetslivet

Ansökningstiden för årets feriearbete har löpt ut. Vi tackar för alla ansökningar och ser fram emot att möta alla ungdomar i våra verksamheter.

OBS! Ferieperioden är framflyttad en veckodag på grund av att pedagogisk omsorg, förskoleverksamhet och skolbarnomsorg håller stängt den 19 juni. De nya datum som gäller för feriearbetet är:

Tisdag 20 juni – tisdag 4 juli (midsommarafton är alla feriearbetare lediga)

 

Vad är feriejobb?

En möjlighet för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Under två veckor på sommarlovet får du prova på att arbeta på exempelvis fritidshem, olika avdelningar inom äldreomsorgen, inom dagverksamhet eller gruppbostad för funktionshindrade, på någon skolrestaurang eller på kommunens återvinningscentral. Du kan också pröva dina vingar som företagare genom att bli sommarlovsentreprenör.

Du kan läsa mer i foldern Sommarlovsentreprenör. (Observera att Sommarlovsentreprenör inte innefattar platsgaranti för sökanden, utan har ett max antal platser då detta är ett samarbete med Borås Stad).

Vem kan söka feriejobb?

  • Du som är född år 2000
  • Du som är folkbokförd i Bollebygds kommun
  • Du som har svenskt personnummer (10 siffror)
  • När jobbar en feriearbetare?

Vi erbjuder feriearbete under tio arbetsdagar (2 veckor). OBS! Ferieperioden är framflyttad en veckodag på grund av att pedagogisk omsorg, förskoleverksamhet och skolbarnomsorg håller stängt den 19 juni. De nya datum som gäller för feriearbetet är:

Tisdag 20 juni – tisdag 4 juli (midsommarafton är alla feriearbetare lediga).

Vad tjänar en feriearbetare?

Lönen för feriearbetare är 75 kr/h inklusive semesterersättning.

Varför ska jag feriearbeta?

Som feriejobbare får du nya erfarenheter och möjlighet att skapa kontakter. Dessutom får du kunskap om kommunens arbete. Kommunen erbjuder engagerade handledare med bred erfarenhet inom sina yrkesområden. Det kan vara en bra erfarenhet när du ska välja yrke i framtiden.