Cecilia Sundberg och Jenny Forsberg

Cecilia Sundberg, tekniska enheten

Cecilia läser spelgrafik på gymnasiet, och blev erbjuden möjligheten att arbeta med Bollebygds tekniska chef Jenny Forsberg, en utmaning som hon tackade ja till trots att hon önskat arbete inom äldre- eller handikappomsorgen.

Cecilia har fått ett projekt att utföra under sin ferieperiod, och vi träffar henne på kontoret på Råssa, där hon sitter och ritar material till skolungdomar som gör studiebesök på reningsverken, material som även kommer att publiceras på kommunens webbplats.

Varför ville du feriearbeta?

Jag ville tjäna extra pengar till mitt körkort, och tycker att det är en bra erfarenhet att få arbeta.

Du fick ju också en förfrågan att få en lite speciell och ny ferieplats, hos Jenny Forsberg. Vad tänkte du kring det?

Att det var väldigt positivt att få chansen att jobba så nära en chef. Om jag gör ett bra jobb så är det en fin referens att ha i mitt CV för framtiden.

Vad har förvånat dig?

Att kontorsarbete är ungefär som jag trodde. Men också att alla här vet precis vad de ska göra, att det är bra ordning. Om jag ser till andra jag känner som jobbar i stora organisationer, så upplever jag det annorlunda att jobba på en mindre arbetsplats som den här. Jag gillar det, att det inte känns så stort och skulle gärna arbeta på en sådan här arbetsplats i framtiden.

Vad har du lärt dig?

Jag har lärt mig massor om reningsverk! Det här är ju saker jag inte hade en aning om, men nu har jag fått åka med en anställd på en liten runda och lärt mig massor om hur sådant funkar. Och det är ju faktiskt viktiga saker, som ankommer alla i samhället och som berör oss i det dagliga livet.

Hur tror du att din ferieperiod påverkar dina val i framtiden?

Det är bra att få vetskap om hur det fungerar att jobba på ett kontor. Förut tänkte jag att jag alltid ville sitta på kontor, men nu när jag har fått vara med och åka runt så märker jag att det är kul med en kombination. Jag lär liksom känna mig själv och vad jag uppskattar och vill ha.

Hur är det att jobba nära en teknisk chef?

Jenny är toppen! Hon är alltid glad och har ett stort engagemang för alla personer och hon ser till invånarens bästa. När vi suttit i bilen så har det ibland ringt kommuninvånare, och hon engagerar sig i alla samtal, även om det bara är en enskild person som har ett problem som behöver lösas. Dessutom är hon bestämd men rättvis.