Karl Grundén och Jennie Parder

Karl Grundén, Bollegårdens restaurang

Karl läser restaurang- och livsmedelsprogrammet och praktiserar i köket på Bollegårdens restaurang.

När vi hälsar på honom kommer han ut ur köket och skämtar glatt med två kollegor som sitter och äter lunch. Sen säger han att vi bara har en kort stund på oss, för han vill egentligen inte att vi ska störa honom i hans arbete. Att Karl både är plikttrogen och brinner för matlagning är inget som undgår oss!

Varför ville du feriearbeta?

Jag ville jobba inom kommunen för att få ett jobb som ligger nära bostaden, som det var lätt att komma till och från. Att tjäna pengar var inte det viktigaste för mig. Eftersom mat är något som har gått i familjen och är något jag älskat sen jag var liten, så utbildar jag mig nu till kock. Och givetvis ville jag därför feriearbeta inom måltidsverksamheten i Bollebygd.

Är det något som har förvånat dig här?

Ja, men man märker att till skillnad från i skolan så är det lite mer avslappnad stämning här. I skolan kan vi ju inte vårt yrke ännu, vilket gör att stämningen blir lite mer skärpt. Men här är alla så erfarna i yrket, så då finns det utrymme för lite skämt och skoj, och det är en väldigt fin gemenskap på den här arbetsplatsen.

Vad har du lärt dig?

Ansök om feriejobb i tid, och kom i tid till jobbet! Och var inte rädd för att visa framfötterna.