Sebastian Bengtsson och Lisa Johansson

Lisa Johansson och Sebastian Bengtsson, Ekdalens förskola.

Lisa jobbar med 3-5-åringarna på avdelningen Igelkotten och Sebastian med de mindre barnen mellan 1-3 år på avdelningen Mullvaden.

När vi kommer och hälsar på står de båda och gungar barn som verkar väldigt förtjusta i deras närvaro. Sebastian har fullt upp med att förklara vad olika engelska ord betyder för en liten pojke som sitter i gungan och säger ”Goodmorning!”. Båda har erfarenhet av barn genom att de praktiserat på andra förskolor.

Varför ville ni feriearbeta?

Sebastian: En bra chans att prova på arbete, men också för att tjäna pengar. Jag tycker att det är kul att jobba. Det man lär sig är att om man kämpar för något så får man det och det tycker jag är roligt.

Lisa: Den största anledningen är att det är skönt att ha pengar, men det är också roligt att prova på att jobba. Att jobba i kommunen var lättare än att fixa ett jobb inom privat verksamhet, och därför sökte jag mig hit.

Vad har ni lärt er?

Sebastian: Att passa tider, det är väldigt viktigt att komma i tid! Att ta ansvar och roligt att få lära sig men under former där man får mycket hjälp. Samtidigt är det roligt när man märker att man får ta mer ansvar för varje dag som går.

Lisa: Jag har lärt mig att ta egna initiativ och att jag verkligen älskar att jobba med barn.