Lena Surtevall och Sandra Kochan

Sandra Kochan, Eriksgårdens förskola.

Sandra feriearbetar på avdelningen Nyfikenheten Blå, och vi träffar henne och hennes handledare Lena Surtevall i de härliga lokalerna på Eriksgården, just då de kommer in med barngruppen efter en stunds utelek, och ska ha sångstund innan lunchen.

Sandra, varför ville du feriearbeta?

Jag har inte jobbat tidigare, och tyckte att feriearbete lät intressant och som en passande start i arbetslivet. Min bror har också feriearbetat och även om han inte fick den platsen han helst ville ha så tyckte han ändå att det var väldigt lärorikt. Eftersom jag gillar barn ville jag prova på att jobba på en förskola.

Vad har förvånat dig under ditt feriearbete?

Att barnen är väldigt väluppfostrade! Jag hade en bild av att det skulle vara rörigt och lite stökigt, men det är väldigt lugnt och skönt. Barnen är jätteduktiga och fast de är så små så vet de precis vart de ska och hur de ska göra när vi ska gå ut, äta mat eller vila.

Vad vill du säga till de ungdomar som har chans att feriearbeta nästa år?

Att de verkligen ska ta chansen! Man ska inte tro att det är strunt att feriearbeta, det är jättebra för man lär sig massor. Och får man inte en plats i den verksamheten som man kanske älskar, så kommer man ändå upptäcka att man lär sig saker och kanske att man gillar sådant som man inte visste.