Lärare och elever diskuterar under en lektion på Töllsjöskolan.

08 november 2018

23e bästa skolkommun i landet

Bollebygds kommun placerar sig på 23:e plats bland landets 290 kommuner i 2018 års undersökning ”Bästa skolkommun”, som genomförs av Lärarförbundet. Det är en förbättring med 87 placeringar jämfört med året innan.

En hög andel godkända elever och en hög andel utbildade lärare gör vår kommun till en topprankad skolkommun.

- Jag vill säga att det är för att vi har kompetenta medarbetare som arbetar med motiverade elever. Alla tar ansvar och gör ett fantastiskt arbete, därför når vi dessa goda resultat, säger utbildningschef Annelie Fischer.

Andelen godkända elever och behöriga lärare är kommunens styrkor

Lärarförbundets undersökning ”Bästa skolkommun” bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Andelen godkända elever och lärarnas utbildningsnivå tillhör Bollebygds kommuns styrkor, medan andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år och sjukfrånvaron drar ner kommunens rankning. Jämfört med året innan har Bollebygd förbättrat sin rankning på bland annat resurstilldelningen och andelen elever som uppnår högskolebehörighet, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år.

I hela Västra Götalands län är Bollebygd rankad som nummer sex av 49 kommuner. Orust placerar sig bäst i länet, på andra plats bland samtliga landets kommuner.

Mer om Lärarförbundets undersökning "Bästa skolkommun"