Mobilmeny.

4 oktober 2021

Bollebygds kommun nominerad till Årets kökshjälte

Bollebygds kommun är en av de sex finalister som är nominerade till Årets kökshjälte.

Den 26 oktober utser Länsstyrelsen en vinnare för Årets kökshjälte där Bollebygds kommun är en av de nominerade. Övriga finalister kommer från Herrljunga, Hjo, Munkedal, Skövde och Vänersborg.

Hela måltidsverksamheten i Bollebygds kommun arbetar strategiskt för att öka andelen livsmedel med Sverige som tillverkningsland och har politiskt tagna mål kring detta.

Karin Svensson, köksansvarig i Bollebygdskolans kök driver på arbetet i kommunens största kök och är den som är nominerad och utsedd som en av finalisterna. Karin representerar hela måltidsorganisationen i detta arbete.

Mer information från Länstyrelsen

Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län.

Med priset vill vi uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg.

Ett stort antal fantastiska nomineringar har inkommit och av de sex kommuner som har gått vidare kommer vinnarna att utses. Vinnarna kommer att presenteras den 26 oktober i samband med en lunch på Regionens hus i Göteborg.

Varje dag görs det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström.

Kontaktperson: Pernilla Fischerström, Processledare offentlig upphandling Telefon 010-224 52 84, pernilla.fischerstrom@lansstyrelsen.se