Mobilmeny.
Bild på en skola.

Extrainsatt studiedag måndag den 23 mars 2020

Skolan behöver tid för att planera inför att vid behov ställa om till distansundervisning.

Statsministern och utbildningsministern har uppmanat alla kommuner att förbereda sig på att kunna införa undervisning på distans. Kommunen har därför beslutat inför en extra studiedag måndag den 23 mars, utöver den tidigare inplanerad fredagen den 20 mars. Detta för att personal inom skolan bättre ska kunna förberedda sig på att hålla undervisning helt på distans.

Personalen behöver möjlighet att planera och kompetensutveckla sig inom området för att allt ska fungera så smidigt som möjligt framöver.

- Det är en väldigt speciell situation vi står inför och vi hoppas på alla vårdnadshavares förståelse inför de beslut vi måste ta, säger Annelie Fischer, förvaltningchef.

Vi har stor förståelse för att detta kan ställa till det för vårdnadshavare. Du som har behov av fritids meddelar det genom att ange tiden i SchoolSoft under Hämtning/lämning. Det är viktigt att detta görs för att vi ska kunna säkerställa tillsynsansvaret för de elever som kommer till verksamheten.

Skolskjutsar är inställda denna dag.

Den extra studiedagen gäller för kommunens samtliga skolor: för Bollebygdskolan F-3, Bollebygdskolan 4-6, Bollebygdskolan 7-9, Töllsjöskolan samt Örelundskolan.