Mobilmeny.

Så blir avslutningarna i förskolan och grundskolan

Klassvisa eller gruppvisa ceremonier. Inga vårdnadshavare på plats. Eventuella utflykter sker i närområdet. Årets sommaravslutningar inom förskolan och grundskolans blir minst sagt annorlunda i år.

Tiden närmar sig för avslutningar på Bollebygds kommuns förskolor och grundskolor. I dessa speciella tider måste även skolavslutnigar anpassa sig till de föreskrifter som gäller med anledning av coronapandemin.

Klassvisa avslutningar utan vårdnadshavare

I Bollebygds kommun har förskolorna och grundskolorna har beslutat att hålla sina avslutningar klass- eller gruppvis och utan vårdnadshavare. Varje förskola och skola kommer meddela vilka tider som gäller för just deras grupper. Informationen läggs ut på lärplattformen SchoolSoft.

- Vi kommer göra en trevlig avslutning, tillsammans med våra elever, utifrån alla bestämmelser vi har att följa just nu, säger Milena Lampret, rektor på Örelundskolan. Det kommer säkert att bli mycket folk vid just lämning och hämtning av elever just denna dag, så vi vädjar om att alla visar hänsyn och håller avstånd. Det är ett egenansvar hos var och en.

Festlig lunch för niorna

Niornas festmiddag som traditionsenligt brukar hållas kvällen innan skolavslutningen kommer i år inte bli av. Istället kommer man att ha en speciellt festlig lunch på torsdagen den 11 juni för skolans nior.

- Självklart vill vi uppmärksamma våra elever som lämnar Bollebygds kommuns grundskolor lite extra och därmed önska dem lycka till i framtiden, säger Eva Brandt och Helena Hallqvist Johansson, rektorer på Bollebygdskolan 7-9.