Mobilmeny.

Rådgivning och tips

Ring eller skriv till kommunens energirådgivare om du eller ditt företag har frågor om energi.

Rådgivningen nås via e-post och telefon och är kostnadsfri. Vi vänder oss till företag, organisationer och privatpersoner och ger råd om energieffektivisering, elförbrukning, uppvärmning och mycket annat.

På Energimyndighetens hemsida finns mycket nyttigt inom energi och klimat. Välj flik Företag eller Hushåll - eller varför inte båda om du söker råd och tips till en större fastighet.

Energi- och klimatrådgivare

Thomas Bengtsson arbetar som energi- och klimatrådgivare i kommunen. Thomas har lång erfarenhet av energifrågor, framför allt inom process- och tillverkningsindustri, men även inom energisystem för större fastigheter och privatvillor.

Tveka inte att kontakta energirådgivaren för ett kostnadsfritt besök i er verksamhet, det är alltid nyttigt att låta nya ögon se och att ha ett bollplank att förutsättningslöst diskutera med. I rådande coronaläge anpassas hembesök till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nybyggnation

Går du i byggtankar? Titta in på Energimyndighetens hemsida, där finns bra information att hämta. 

Energikontoret Skåne har gett ut en bok "Att bygga energieffektivt". I den finns mycket kunskap att hämta, även för dig som inte har energin i fokus.

Kontakta gärna kommunens energi- och klimatrådgivare för fördjupad diskussion, det kan undvika att du gör onödiga fel.