Mobilmeny.

Energirådgivning och tips

Ring eller skriv till kommunens energirådgivare om du eller ditt företag har frågor om energi.

Rådgivningen nås via e-post och telefon och är kostnadsfri. Vi vänder oss till företag, organisationer och privatpersoner och ger råd om energieffektivisering, elförbrukning, uppvärmning med mera.

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Sedan juli 2023 kan du som äger eller har permanent boende i småhus söka bidrag för att energieffektivisera småhus. Läs mer om vilka bidrag du kan ansöka om på Boverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om energieffektivisering för privatpersoner och företag, se Energimyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energi- och klimatrådgivare

Hasse och John arbetar som energirådgivare i Bollebygd kommun i samarbete med Borås kommun. De har lång erfarenhet av energifrågor speciellt när det gäller energistatistik och solceller och värmesystem. Alla frågor som gäller energi är välkomna att kontakta energirådgivningen.

Du kan kontakta energirådgivaren för ett kostnadsfritt hembesök eller besök i er verksamhet för tips och råd.

Kontaktuppgifter till rådgivare

Går du i byggtankar?

Läs mer: Energimyndigheten.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips!

Energikontoret Skåne har gett ut en bok "Att bygga energieffektivt (pdf) , 1.8 MB, öppnas i nytt fönster.". Här finns mycket bra information för dig som önskar att bygga nytt, även för dig som inte har energin i fokus.