Mobilmeny.
Bild på coronavirus

10 mars 2020

Bollebygds kommun inför besöksförbud på Bollegården

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer väljer Bollebygds kommun att vidta åtgärder för att skydda de mest sårbara.

Folkhälsomyndigheten uppdaterade idag den 10 mars sina rekommendationer.  Länk till annan webbplats.Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

De skriver även att det är "särskilt viktigt är att de som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om de får symtom på luftvägsinfektion. Anhöriga bör också undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara."

Med anledning av detta väljer Bollebygd kommun att införa besöksförbud på Bollegården. Även Bollegårdens restaurang håller stängt och verksamheten på Träffpunkten tar paus.

Personal inom äldreomsorg, hemsjukvård och personlig assistans uppmanas att inte gå till jobbet om de har symptom på luftvägsinfektion. Hit räknas även en lindrigare förkylning.

- Detta är en åtgärd i enlighet med ansvariga myndigheters rekommendationer. I detta läge behöver vi göra vad vi kan för att skydda våra allra mest sårbara, säger Monica Holmgren, kommunchef i Bollebygds kommun.

Beslutet gäller från om med idag och tills annat kommuniceras. Bollebygds kommun fortsätter att följa utvecklingen noga.

Anhöriga till de boende på Bollegården är kontaktade.