Mobilmeny.

Telia påbörjar sin nedläggning av telestationer med kopparledning under 2021

Detta innebär att de tjänster som idag är kopparbaserade övergår till att bli fiber- och mobiltjänster. Förändringen kommer påverka både dig som är kund hos Telia eller hos annan operatör.

Nedläggning av kopparledningsnäten i Bollebygds kommun kommer att ske successivt från november 2021 med start i områdena Jordås och Morjhult. Telia kommer att se till att de kunder som påverkas av övergången blir informerade i god tid när deras nuvarande tjänst upphör. 

För aktuell information och om planerna för nedläggningen ber vi dig att läsa på Telias hemsida. Länk till annan webbplats.

Så påverkas du

Nedläggningen innebär att de tjänster som idag körs över kopparledning slutar fungera. Vill du fortsätta använda tjänsten behöver du i god tid byta till en motsvarande fiber- eller mobiltjänst.

Berörs du av övergången kommer du att uppmanas att välja en ny operatör för de tjänster som berörs. Följande tjänster påverkas av övergången:

  • telefoni
  • bredband
  • TV
  • trygghetslarm

samt olika företagstjänster.

Övergången påverkar både privat- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer.

Behöver du hjälp med att hitta ett alternativ?

Som ägare av kopparnätet har Telia ett särskilt ansvar att se till att alla som berörs av övergången får information och vägledning. Du som kund kan välja mellan marknadens hela utbud av fiber- och mobilnät. Behöver du hjälp att välja finns det en operatörsneutral kundtjänst, Telekomguiden, dit du kan vända dig för att få hjälp med att hitta de alternativ som passar ditt behov bäst.

Telekomguiden
Telefon: 010 -130 79 00
Mejl: info@telekomguiden.se
Hemsida: https://www.telekomguiden.se Länk till annan webbplats.

För dig med trygghetslarm

Du som har trygghetslarm och som påverkas av förändringen kommer att bli kontaktad av socialförvaltningen. Har du redan nu frågor om trygghetslarm kan du kontakta Telia Accesscenter på e-post access-center@teliasonera.com