Europa direkt Sjuhärad

Europa Direkt Sjuhärad

Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads informationskontor när det gäller EU-frågor.

Kontoret är till för att ge dig som invånare eller verksam i Sjuhärad, information och kunskap om EU samt att stimulera till debatt om EU-frågor som har betydelse för vårt område.

På denna sida har vi den vanligaste informationen om EU och dess verksamhet. Information och länkar kan du ha nytta av ifall du till exempel är studerande, beslutsfattare, lärare eller vill veta mer om ett särskilt politiskt område.

Vi uppdaterar även sidan varje vecka med aktuella nyheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från EU-kommissionen, EU-parlamentet och EU relaterade händelser i Sjuhärad med omnejd.

Om Europa Direkt Sjuhärad

Bollebygd kommun driver Europa Direkt Sjuhärad i samarbete med Europeiska kommissionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med stöd av Västra Götalandsregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sedan 2013. Från 2018 har kontoret även stöd från Länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontoret ingår i ett nätverk av cirka 450 regionala informationskontor i Europalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster varav 16 kontor finns i Sverige.

Europa Direkt Sjuhärads kontoret i Bollebygd drivs av en projektledare med stöd av kommunens kommunikatör, folkhälsostrateg och en arbetsgrupp. Arbetsgrupp har i uppgift att titta på nyttan av EU-samarbetet utifrån sitt eget verksamhetsområde. Inbjudna att medverka i arbetsgruppen är lärare, ungdomsutvecklare, bibliotekarie, kultur- och fritidschef, kommunassistent, arbetsmarknadscoach och utvecklingsledare.

Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor. Se vad som händer i Sjuhärad under vårt kalendariumlänk till annan webbplats.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta oss. Du når oss på telefon eller mail på ordinarie kontorstider.


Frågor

Finns det något du vill veta om EU? Ställ gärna din fråga direkt här på sidan.

Formuläret går till oss som arbetar med Europa Direkt Sjuhärad. Vi behöver de kontaktuppgifter du fyller i för att kunna kontakta dig med svar på dina frågor. Vi sparar dina uppgifter så länge de behövs för att hantera ärendet. För att använda dina kontaktuppgifter behöver vi ditt samtycke, som du kryssar för längst ner i formuläret. Mer information om hur vi hanterar personuppgifter på vår webbplats finns under "Om webbplatsen".