Mobilmeny.

Aktiviteter

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna. Välkommen att höra av dig om du är nyfiken eller vill samverka med oss under året.

EU på schemat

Under hela året besöker vi skolklasser runt om i Sjuhärad och Skaraborg där vi tillsammans upptäcker EU. Under våren har vi besökt Mark, Skövde, Karlsborg och Ulricehamn. Är du nyfiken på EU på schemat? Vi skulle gärna besöka skolor i exempelvis Herrljunga och Borås! Maila oss om du är intresserad av ett besök hos din klass under hösten

Höst 2020

8 september: Framtidsdagen

Framtidsdag på Bollebygdskolan. Alla högstadiets elever får under denna dag möjlighet att fyllas av kunskap om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Detta är ett återkommande evenemang och Europa Direkt Sjuhärad finns på plats för att lyfta möjligheter till praktik, studier och utbyten genom EU.

23 september 11.30-12.30: webbinarium, Amazon – utmaning eller möjlighet?

E-handelsjätten Amazons lansering i Sverige kommer att påverka detaljhandeln, såväl fysiska handlare som e-handlare. Arne Andersson, e-handelsexpert på Post Nord som under många år följt Amazon och deras satsningar, berättar om de utmaningar som lanseringen kan innebära för Sjuhärads företag, men också hur Amazon kan utgöra en väg att snabbt expandera internationellt. Du får också tips på hur du lyckas med din försäljning på e-handelsplattformen.

6 oktober 11.30-12.15: webbinarium, Att söka EU-projekt

Är du nyfiken på hur du kan söka EU-finansiering till ditt projekt? Tillsammans med Tillväxtverket och Leader Sjuhärad presenterar vi kort de olika fonderna och hur du använder webbsidan eufonder.se. Du kan också se fram emot tips och råd inför din ansökan!

Mer information kommer

20 oktober 19.00-19.45: webbinarium, Vad är hållbar mat?

Som en del i Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland anordnar vi tillsammans med EkoMatCentrum ett webbinarium på tema mat och hållbarhet. Klimatet och miljön påverkas negativt av vår moderna livsstil och konsumtion. All mat vi väljer att äta har påverkat miljön och klimatet när den producerats, förädlats och transporterats. Det ska vara lätt att välja rätt. Vi reder ut begreppen och ger vägledning till de klimatsmarta och hållbara matvalen.

Mer information kommer

 

Vår 2020

12 mars: Besök från EU-kommissionen i Sverige

Vi får besök av representanter från den svenska representationen i Stockholm som ansvarar för och koordinerar Europa Direkt-nätverket. Under dagen är skolbesök på Bollebygdskolan inplanerat likväl som ett inslag på kommunfullmäktiges sammanträde. De finns även möjlighet för press och media att genomföra intervjuer.

25 april: Miljövecka - FLYTTAD PÅ GRUND AV COVID-19

Lördagen den 25 april medverkar vi på Miljöveckan som anordnas av Studieförbundet Vuxenskolan i samverkan med Bollebygds kommun. Kom och hälsa på oss på torget, snacka EU och gå vår tipsrunda.

4-9 maj: GPS-tipsrunda i Bollebygd

Vi anordnar en digital tipspromenad i Bollebygd för att uppmärksamma Europaveckan 2020.

12 maj: Europadagen - INSTÄLLD PÅ GRUND AV COVID-19

Vi finns på plats på Bollebygdskolan och uppmärksammar EU och klimatfrågor. Tillsammans med elever och personal på skolan diskuterar vi hur vi kan påverka vår miljö. Vi kommer också att lyfta andra evenemang runt om i Sjuhärad som är kopplade till Europadagen på vår webbsida, Instagram och Facebook.

29 maj - 7 juni: GPS-tipsrunda i Herrljunga och Ljung-Annelund

Vi anordnar, tillsammans med Herrljunga kommun, två digitala tipsrundor som följer Hälsans stig. För att delta laddas en app ned och du svarar på frågor under en cirka 6 kilometer lång promenad eller cykeltur.

12 juni: Schools out - INSTÄLLT PÅ GRUND AV COVID-19

Vi medverkar och snackar EU på Schools out, ett evenemang i samband med skolavslutningen i Bollebygds kommun.

Tidigare aktiviteter

Om du är nyfiken på vad vi gjort tidigare år så hittar du alla aktiviteter och event under nyheteröppnas i nytt fönster. Där kan du också läsa intervjuer med intressanta personer från Sjuhärad, Sverige och EU.