Aktiviteter

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor ute i alla åtta sjuhäradskommunerna.

Exempel på aktiviteter som vi kan erbjuda i Sjuhärad:

  • För förskola/grundskola i Sjuhärad ordnar vi gärna olika lekar och övningar med Europaanknytning. Ämnet kan till exempel vara allmänt om EU samarbetet, om länder och språk eller kring miljö och energi.
  • Gymnasieelever i Sjuhärad kan vi erbjuda inspirationsseminarium om vilka möjligheter EU erbjuder för ungdomar att jobba, praktisera, studera eller göra volontärtjänst utomlands.
  • Vi erbjuder informationstillfällen om EU och vad vårt medlemsskap innebär för kommunala verksamheter och personal. Vi möter även gärna politiker och företagare.

Välkommen att höra av dig om du är nyfiken eller vill samverka med oss under året.

Aktiviteter 2020EU på schemat

Under vår och höst kommer vi att besöka mellanstadieklasser runt om i Sjuhärad och Skaraborg där vi tillsammans upptäcker EU. Under våren har vi besök inplanerade i Mark, Skövde, Karlsborg och Ulricehamn. Är du nyfiken på EU på schemat? Vi skulle gärna besöka skolor i exempelvis Herrljunga och Borås! Maila oss om du är intresserad av ett besök hos din klass under hösten

12 mars: Besök från EU-kommissionen i Sverige

Vi får besök av representanter från den svenska representationen i Stockholm som ansvarar för och koordinerar Europa Direkt-nätverket. Under dagen är skolbesök på Bollebygdskolan inplanerat likväl som ett inslag på kommunfullmäktiges sammanträde. De finns även möjlighet för press och media att genomföra intervjuer.

25 april: Miljövecka - FLYTTAD PÅ GRUND AV COVID-19

Lördagen den 25 april medverkar vi på Miljöveckan som anordnas av Studieförbundet Vuxenskolan i samverkan med Bollebygds kommun. Kom och hälsa på oss på torget, snacka EU och gå vår tipsrunda.

4-9 maj: GPS-tipsrunda i Bollebygd

Vi anordnar en digital tipspromenad i Bollebygd för att uppmärksamma Europaveckan 2020.

12 maj: Europadagen - INSTÄLLD PÅ GRUND AV COVID-19

Vi finns på plats på Bollebygdskolan och uppmärksammar EU och klimatfrågor. Tillsammans med elever och personal på skolan diskuterar vi hur vi kan påverka vår miljö. Vi kommer också att lyfta andra evenemang runt om i Sjuhärad som är kopplade till Europadagen på vår webbsida, Instagram och Facebook.

29 maj - 7 juni: GPS-tipsrunda i Herrljunga och Ljung-Annelund

Vi anordnar, tillsammans med Herrljunga kommun, två digitala tipsrundor som följer Hälsans stig. För att delta laddas en app ned och du svarar på frågor under en cirka 6 kilometer lång promenad eller cykeltur.

12 juni: Schools out - INSTÄLLT PÅ GRUND AV COVID-19

Vi medverkar och snackar EU på Schools out, ett evenemang i samband med skolavslutningen i Bollebygds kommun.

8 september: Framtidsdagen

Framtidsdag på Bollebygdskolan. Alla högstadiets elever får under denna dag möjlighet att fyllas av kunskap om arbetsmarknaden, yrken och vägar dit. Detta är ett återkommande evenemang och Europa Direkt Sjuhärad finns på plats för att lyfta möjligheter till praktik, studier och utbyten genom EU.

1 oktober: Näringslivsdagen

Europa Direkt Sjuhärad ställer ut på Näringslivsdagen på Åhaga. På Borås stads webbplats kan du ta del dagens innehåll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tidigare aktiviteter


Om du är nyfiken på vad vi gjort tidigare år så hittar du alla aktiviteter och event under nyheteröppnas i nytt fönster. Där kan du också läsa intervjuer med intressanta personer från Sjuhärad, Sverige och EU.