Mobilmeny.

EU på hemmaplan i Sjuhärad

EU kan kännas stort och långt borta, men resultat av medlemskapet finns närmare än vad man kan tro. Discgolfbana i Bollebygd och samlingspunkt för fysisk aktivitet och rekreation i Sätila är två exempel.

Leader Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en förening som beviljar projektstöd för landsbygdsutveckling i Sjuhärad. Till grund för dessa projekt ligger finansiering från EU, staten och Sjuhäradskommunerna. Exempel på projekt i Sjuhärad som fått stöd:

Discgolfbanan i Bollebygd

Discgolfbanan anläggs på kommunens mark och målet är att få fler intresserade av sporten och ge allmänheten i Bollebygd, och resten av Sjuhärad, nära tillgång till en bana. Projektet innebär många ideella arbetstimmar för projektägarna, men också samverkan med det lokala näringslivet och en lokal motorsågskonstnär. Banan är snart färdigställd och resultatet ser ut att bli fantastiskt!

Att utöva discgolf kräver inga stora inköp och banan kommer vara tillgänglig för alla, utan tidsbokning och krav på medlemskap i Bollebygd Discgolfklubb. Joakim Håkansson säger att banan kan vara intressant för både nybörjare och elitspelare. Ytterligare en förhoppning är att skolan ska kunna nyttja banan då den ligger precis i anslutning till skolgården.

Camp Lygnevi

Camp Lygnevi är ett Leaderprojekt i Sätila där Sätila Sportklubb Länk till annan webbplats. är projektägare. Projektet handlar om att skapa en samlingsplats för spontan motion och rekreation. Projektet innebär bland annat:

  • Utlåning av redskap till olika typer av strandaktiviteter
  • Kajakuthyrning
  • Discgolfbana
  • Arrangerade guideturer med övernattning i naturen
  • Vandringsleder och vindskydd

Här kan du ta del av en intervju med Joakim Ekberg, projektledare för Camp Lygnevi, och Linda Arontzon från Leader Sjuhärad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Många fler projekt

Leaderprojekt är bra exempel på vad EU-medlemskapet kan innebära på hemmaplan. På Leader Sjuhärads webbsida kan du läsa mer om vad som är på gång i ditt närområde, och tveka inte att kontakta dem om du själv har en idé.

www.leader-sjuharad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.