Mobilmeny.


Gör din praktik på Europa Direkt Sjuhärad vårterminen 2022

Vi är så otroligt glada att kunna meddela att vi nu kan erbjuda en praktikplats för vårterminen 2022. Information om ansökan finns i annonsen nedan.

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom Europastudier, samhälls- eller statsvetenskap eller annan utbildning som tangerar dessa områden. Även en universitetsstudent som studerar ekonomi, marknadsföring, juridik eller kommunikation kan vara rätt kandidat för oss om intresse för EU och kommunikation finns.

Vi verkar i Sjuhärads åtta kommuner men utgår från Bollebygd. Din placering kommer därför primärt att vara i Bollebygds kommunhus. Viss möjlighet finns för distansarbete, vilket beslutas tillsammans med ansvarig handledare. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN-berättigad.

Vad vi erbjuder:

 • 1 praktikplats på heltid från januari 2022 till juni 2022, alternativ halvtermin (januari-april eller april-juni).
 • Kvalificerad handledning som ger dig konkret yrkeskunskap.
 • Möjlighet att driva egna projekt och idéer från uppstart till utvärdering, med stöd från handledare och arbetsgrupp.
 • Tjänstebil vid evenemang och betalda resor till olika evenemang
 • Egen laptop, tjänstemobil och annan nödvändig teknik.

Vilka vi är

Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads EU-informationskontor. Vi finansieras av EU-kommissionen, Västra Götalandsregionen och Bollebygds kommun. Vi arbetar främst med EU-kunskapshöjande verksamhet, hållbar utveckling, demokratifrågor och delaktighet för allmänheten, i synnerhet unga. Kontoret arrangerar allt från utbildningar och föreläsningar till stora event, driver strategisk kommunikation och har även ansvar för rådgivning kring EU-finansiering.

Bollebygd ligger naturskönt mitt emellan Göteborg och Borås, och nära Landvetter flygplats. Det är en expansiv kommun med en stark framåtanda och stora utvecklingsmöjligheter. Antalet invånare ökar stadigt, i takt med att nya bostadsområden byggs. Här är invånarna nära de förtroendevalda och har alla möjligheter att vara delaktiga och påverka bygdens utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir exempelvis att organisera, marknadsföra och medverka i evenemang, utbildningar och kampanjer om EU och EU-möjligheter. Du kommer att utföra research och omvärldsbevakning, bevaka konferenser, få möjlighet att hålla i föreläsningar i högstadie- och gymnasieskolor, sköta delar av vår kommunikation genom sociala medier, medarrangera evenemang och event samt arbeta med löpande förvaltningsadministrativt arbete. För den initiativrike finns mycket att lära! Europa Direkts verksamhet är förlagd dagtid men även vissa kvällar och helger när evenemang genomförs.

Under din praktik hos oss får du även möjlighet att arbeta med andra områden inom kommunen, som valarbete och demokratifrågor samt kommunkommunikation. Här arbetar du i nära samarbete med kommunkommunikatör och kommunsekreterare och exempelvis utvecklar material, kommunicerar projekt och stöttar respektive funktion med olika uppgifter.

Vad vi letar efter

För att trivas hos oss behöver du gilla kommunikationsarbete och att skapa intresse för olika frågor genom utskick och marknadsföring på exempelvis sociala medier och hemsida. Du behöver inte kunna allt perfekt, syftet med praktiken är att du ska få chans att testa nya saker, men det behöver finnas åtminstone ett intresse från din sida.

Vi tror också att följande är viktigt för att få en bra praktik hos oss:

 • Du är ansvarstagande och nyfiken och gillar att ta initiativ.
 • Du har kunskap i Microsoft Office och sociala medier och erfarenhet av att arbeta med Adobesviten (främst InDesign) eller liknande program är ett plus men inget krav.
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
 • Du tycker om att tala inför grupp.
 • Du gillar kommunikation och att kommunicera till olika målgrupper.
 • Det är extra meriterande om du är påläst om EU-frågor och EU-finansiering och/eller har ett stort intresse för demokratifrågor och kommunikation.
 • Körkort är ett plus men inget krav.

Så här söker du
ANSÖKAN ÄR STÄNGD.

För mer information och kontakt

Välkommen in på våra hemsidor och sociala medier för att läsa om vår verksamhet. Du hittar oss på www.bollebygd.se/europadirekt och sociala medier: @europadirekt7.

Har du frågor? Vänligen kontakta Kajsa Urge, projektledare för Europa Direkt Sjuhärad: kajsa.urge@bollebygd.se eller 0734 64 70 29

Ladda ner annonsen >> , 241.3 kB.