Mobilmeny.

GPS-tipsrunda i Bollebygd

Europa Direkt Sjuhärad uppmärksammar Europadagen
under hela veckan, 4-9 maj. Att ses i större sammanhang är inte möjligt till följd av coronapandemin, men delta gärna i vår GPS-tipsrunda i Bollebygd! Vinner du så får du ett presentkort på 150:- som kan användas i flera av Bollebygds butiker.

För att delta i tipsrundan behöver du ladda ned en app till din mobiltelefon. Du går sedan tipsrundan genom att följa en karta och svara på frågor i appen.

Tipsrundan är cirka 2,5 km och följer slingan ”Vägen till hälsa”. Rundan börjar och avslutas vid den stora föreningsanslagstavlan på torget i Bollebygd (mellan parkeringen och apoteket).

Du kan gå tipsrundan fram till den 9/5 klockan 21.00. Av de deltagare som svarar rätt på flest frågor lottas en vinnare fram. Vinnaren får ett presentkort som kan användas i flera av butikerna i Bollebygd (värde 150kr). Vinnaren presenteras i våra sociala kanaler och kontaktas via e-post.

Gör så här:

 1. Ladda ner appen ”Tipsrundan - GPS Quiz” från App Store eller Google Play i din mobiltelefon.
 2. Ta dig till den stora föreningsanslagstavlan på torget i Bollebygd (den står mellan apoteket och parkeringen)
 3. På anslagstavlan finns en affisch med instruktioner , 921.6 kB.. Följ dem och gå rundan.

Trevlig tur och lycka till!

Coronapandemin leder till omställning

Under Europaveckan brukar Europa Direkt Sjuhärad anordna en Europadag på Bollebygdskolan tillsammans med personal på skolan. Till följd av den rådande situationen är denna aktivitet tyvärr inte möjlig att genomföra utan skjuts fram till hösten.

För att uppmärksamma Europaveckan och Europadagen den 9/5 anordnas istället denna tipsrunda. Den genomförs på plats i Bollebygd, men faller aktiviteten väl ut kan liknande aktiviteter komma att genomföras på fler platser runt om i Sjuhärad framöver.

Bor du inte i närheten men vill tävla ändå?

På vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vi en onlietävling som alla är välkomna att delta i. Du ska svara på fem frågor och dela med dig av ditt bästa "hemester-tips". Lycka till!

Tipspromenaden är avslutad - här är de rätta svaren

Annika Thelin är vinnaren av GPS-tipsrundan. Hennes namn lottades fram av de som svarat rätt på samtliga frågor. Vilka var då rätt svar? Jo, här kommer de:

 • På EU-flaggan finns 12 stjärnor
 • Antalet officiella språk inom EU är 24 stycken
 • Kommissionens ordförande är Ursula von der Leyen
 • Vi röstar till Europaparlamentet var 5:e år
 • Vi har 21 svenska ledamöter i parlamentet
 • Toppmöte kallas det när alla stats- och regeringschefer träffas
 • Discgolfbanan är bland annat finansierad med EU-medel
 • 19 länder har euro som valuta
 • Nästan 40 % av EU:s budget går till jordbruksstöd