Mobilmeny.


Hydroponi och hållbar matkonsumtion

Europa Direkt Sjuhärad och Bollebygds bibliotek bjuder in till en föreläsning med Niklas Hjelm, författare av boken Hydroponisk odling - köksträdgård utan jord, den 5 maj klockan 18.00-19.30.

Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare. Det är en odlingsform som passar många eftersom du odlar helt utan jord - bara med vatten och näring - och därför extra lämplig för den som inte har en egen jordplätt men ändå vill odla sin egen mat. Det är en odling som inte kräver mycket yta eller skötsel, plus att du har dina färska kryddor eller grönsaker nära till hands när du ska laga mat.

Niklas Hjelm är föreläsare, författare och fotograf. Han är ordförande i föreningen Hemmaodlat och driver Grohuset i Alnarp.

Om EUs gröna giv

Klimatförändringarna och miljöförstöringen är ett hot mot Europas och världens fortsatta existens. EU behöver därför en ny tillväxtstrategi för att ställa om till en modern, resurseffektiv och konkurrenskraftig ekonomi. EU:s gröna giv omfattar en handlingsplan som ska främja ett effektivt utnyttjande av resurser genom att vi ställer om till en ren, cirkulär ekonomi och återställa förlorad biologisk mångfald och minska föroreningarna.Europeisk mat måste förbli säker, näringsrik och av hög kvalitet. Den måste produceras med minsta möjliga påverkan på miljön.

Information och anmälan

Föreläsningen hålls den 5 maj klockan 18.00-19.30.

Ladda ner information här , 481.9 kB.

Föreläsningen hålls digitalt via Teams. Du behöver inte ha ett konto för att kunna vara med, utan klickar bara på den länk som du får via mail innan föreläsningen börjar.


Anmälan till arrangemanget är stängd.

Europa Direkt logga