Mobilmeny.

Inbjudan från Europaparlamentet

Europaparlamentet: att lära sig maximera engagemanget är viktigt för att påverka samhället – välkommen på inspirationsmöte och utbildning om sociala medier i Göteborg den 20 februari.

I maj valde ett rekordstort antal väljare sina representanter till Europaparlamentet och det nya parlamentet ska nu utforma en politik för att möta Europas utmaningar. Oavsett om du brinner för klimatet, din integritet på nätet, migrationsfrågor, försvaret av våra grundläggande rättigheter eller något annat så räcker det inte att tycka till vart femte år när det är EU-val. Politiken utformas mellan valen och vår demokrati behöver din röst.

För att maximera din påverkan behöver du kunskap om hur du ökar engagemanget. För att stödja alla som är intresserade av samhällsfrågor och uppmuntra de som vill göra sin röst hörd bygger Europaparlamentet nu ett partipolitiskt neutralt nätverk – Tillsammans i Europa – och påbörjar rekryteringen av Demokratiambassadörer som kommer att få stöd för att bli bättre på att skapa engagemang och samtidigt folkbilda om hur svensk och europeisk parlamentarisk demokrati funkar.

Den 20 februari kommer Europaparlamentet till Göteborg. Ta då chansen att höra mer om Tillsammans i Europa och vad ambassadörsskapet skulle kunna innebära för dig. Du får samtidigt möjlighet att höra vad Per Grankvist, redaktör för Sveriges största politikkonto, har att berätta om sina erfarenheter av sociala medier och resan från noll till 20.000 följare på hundra dagar och miljontals visningar i veckan.

Plats: Handelshögskolan Göteborgs Universitet, Vasagatan 1, sal C33
Datum och tid: 20 februari 2020 klockan 16.30-18.00