Mobilmeny.

Lärare? Se hit!

Vi på Europa Direkt Sjuhärad erbjuder besök till dig och din klass. Klassbesöken går ut på att genom tema-aktiviteter informera eleverna om EU på ett så enkelt och lärorikt sätt som möjligt. Självklart kostnadsfritt.

Vi gör helst skolbesök på plats, men vid behov finns även möjlighet att genomföra aktiviteterna digitalt. Just nu erbjuder vi nedanstående koncept, men vi skräddarsyr även gärna nya teman efter önskemål:

Europa: En upptäcksfärd!
I hundratals år härjades Europa av krig och splittring. Men under de senaste 60 åren har länderna slutligen uppnått fred, vänskap och sammanhållning. I den här aktiviteten tar vi en närmare titt på vad EU är och hur unionen fungerar.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation, elevarbete i lärohäfte samt en avslutande frågesport. En rast hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 6-7. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.


Vem tjänar på handel?
EU byggdes kring tanken att ökad handel skulle leda till bestående fred i Europa. I den här aktiviteten tar vi en närmare titt på just handel, fred och EU. Vi utgår från modellen "Fångarnas dilemma" och pratar om den inre marknaden, frihandel och globalisering.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation och diskussionsövningar. En bensträckare hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 9 och gymnasiet. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.

Diskutera EU!
Vi tar med oss vår verktygslåda och pratar om EU, EU-medlemskap och demokrati. Vi använder oss av övningar som på ett enkelt, roligt och interaktivt sätt utmanar, väcker frågor och fördjupar elevernas kunskap om EU.

Aktiviteten tar cirka 1,5 timme inklusive presentation och diskussionsövningar. En bensträckare hinner vi också med. Aktiviteten passar elever i årskurs 8-9 och gymnasiet. Kontakt: europadirekt@bollebygd.se.

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan till: europadirekt@bollebygd.se