Mobilmeny.


Tal till unionen - vi pratar SOTEU den 15 september

Den 15 september 2021 hålls det årliga talet av Ursula von der Leyen som är kommissionens ordförande.

State of the Union, eller talet om tillståndet i unionen som det heter på svenska, hålls i september varje år, utom under valår. I talet pratar ordföranden för kommissionen om det gågna året och blickar framåt genom att beröra de politiska riktlinjerna för kommande år. Talet hölls första gången 2010 och har sedan dess blivit en viktig indikator på vad kommissionsordföranden vill med unionen men tar även upp det senaste årets arbete.

Vi lyssnar på talet och diskuterar!
Europa Direkt Sjuhärad pratar med Klas Grinell, föreståndare för CERGU på Göteborgs Universitet, om talet och vad det innebär för det kommande året. Talet hålls klockan 09.00 och klockan 12.00 välkomnar vi dig att lyssna på tankar kring det som sagts samt ställa frågor och diskutera.

Ladda ner informationsflyer , 2 MB, öppnas i nytt fönster..

Klicka HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att komma till sändningen av vårt samtal. Start 12.00 den 15 september.

Du får gärna föranmäla dig till oss för att få länken skickad till dig. Anmälan görs i formuläret nedan:

Vi sparar dina uppgifter endast för detta arrangemang. För att hantera dina kontaktuppgifter behöver vi ditt samtycke, som du kryssar för längst ner i formuläret. Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns på sidan Lagar och riktlinjer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.