Mobilmeny.

24 juli 2020

Vad gör EU för att motverka Coronapandemin?

Coronaviruset drabbar nästan alla världens länder och snabbast sprids det just nu i Europa. Vad kan EU göra för att stödja medlemsländernas insatser för att minska smittspridningen och lindra de ekonomiska effekterna? Direktsänt seminarium på SVT Forum onsdagen den 1 april kl. 15.00-15.30.

Sjukvården i EU:s medlemsländer är under oerhört tryck och efterfrågan på medicinsk utrustning är svår att möta. Åtgärder för att minska spridningen leder i sin tur till stora sociala och ekonomiska påfrestningar för samhällsekonomin. Även om sjukvården är en nationell kompetens, behöver EU-länderna samarbeta på många områden för att effektivast möjligt lindra pandemins effekter.

På förra veckans EU-toppmötelänk till annan webbplats föreslogs en rad åtgärder för att minska smittspridningen, tillhandahålla medicinsk utrustning, främja forskning, tackla socio-ekonomiska konsekvenser och forsla hem strandsatta EU-medborgare. Vad kom man egentligen överens om och vilka konsekvenser får de?

Lyssna direkt!

I morgon direktsänds ett seminarium där Hans Dahlgren, EU-minister, och Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige svarar på frågor.

Seminariet arrangeras av EU-kommissionen i Sverige och modereras av Johan Wullt, presschef på EU-kommissionens representation. Seminariet är ett digitalt seminarium – dvs. genomförs utan publik.

Se Seminariet på SVT Forumlänk till annan webbplats onsdagen den 1 april kl. 15.00.
Datum: Onsdag den 1 april
Tid: Kl. 15.00-15.30