Mobilmeny.

Webinarium med europeiska smittskyddsinstitutet

Lyssna på Andrea Ammon direktör för europeiska smittskyddsinstitutet (ECDC) berätta om centrets viktiga uppgifter i Corona-krisen. Webinarium på EU-kommissionens Facebooksida den 29 april klockan 11.00!

Hälso- och sjukvård regleras inte av EU-samarbetet, utan är medlemsländernas ansvar. Men det europeiska smittskyddsinstitutet, ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), som ligger i Solna, har en viktig rådgivande funktion. Institutet följer noga den pågående pandemin, gör regelbundna lägesrapporter och riskanalyser, tillhandahåller hälsoriktlinjer och rådgivning till EU:s medlemsländer vad gäller olika åtgärder för att bekämpa viruset.

I ett webbinarium från Europahuset, som direktsänds onsdagen 29 april klockan 11.00 från EU-kommissionens representation i Sveriges Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., intervjuas ECDC:s direktör Andrea Ammon av Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige

De kommer att prata om utvecklingen av pandemin i EU-länderna och ECDC:s lägesrapporter och riskanalyser. De kommer också att blicka framåt: Vilka olika scenarier ser ECDC för virusets fortsatta utveckling och hur kan man tänka att coronaviruset påverka EU-samarbete inom hälso- och sjukvård på längre sikt?

Ställ din fråga!

Varmt välkomna att ställa frågor till Andrea Ammon! Antingen direkt i kommentarsfältet under vår live-sändning eller redan idag via mejl till Martina.TWARDA@ec.europa.eu

Se seminariet på Facebook Länk till annan webbplats.

Datum: Onsdag den 29 april
Tid: 11.00-11.45