Mobilmeny.
Framsida för dokumentet grafisk profil

Grafisk profil och logotyp

I Bollebygds kommuns grafiska profil finns regler och anvisningar kring användandet av logotyp, typsnitt och färger. Den grafiska profilen är antagen av kommunstyrelsen.

I Bollebygds grafiska profil , 1.5 MB, öppnas i nytt fönster. kan du ta del av riktlinjer kring användandet av färger och kommunens logotyp. Vi har även tagit fram ett grafiskt element som symboliserar Bollebygds kommun.

Logotyp Bollebygds kommun. En svart sköld med en gul kanna och texten Bollebygds kommun.

Kommunens logotyp

Vår kommuns logotyp består av en symbol tillsammans med kommunnamnet. Symbolen är en svart vapensköld med en gul eller vit kanna. Logotypen är en kombination av kommunens vapen och namn. Bollebygds kommun står i svart med typsnittet Stone Serif.

Kommunnamnet förekommer alltid ihop med symbolen. Typsnitt, färg och form skapar vår identitet och särskiljning. Logotypens uppgift är att förmedla en tydlig image och känsla.

Logotypen - symbol för kommunen

Logotypen är kommunens varumärke och ansikte. Den får inte användas i andra syften eller sammanhang än där kommunen står som arrangör, medverkar eller är avsändare. Vår logotyp ska finnas med i alla sammanhang där kommunen agerar eller är avsändare, som exempelvis brevpapper, kuvert, dokument, trycksaker, affischer, visitkort, annonsering samt på våra bilar och arbetskläder.

Använd endast våra fasta logotyper

Eftersom logotypen har fasta proportioner och avstånd mellan symbolen och texten får endast färdiga logotyper användas. Det är inte tillåtet att använda delar av logotypen och komplettera med annan text eller symboler. Den gula färgen i logotypen har följande färgdelning:

Pantone: PMS 122
CMYK: C0 M15 Y100 K0
NCS-S 0560-Y10R
RGB: R 255 G213 B0

Ladda ner kommunens logotyp

Behöver du vår logotyp i tryckkvalitet ska du använda eps-format.

Bollebygds kommun i färg i eps-format Öppnas i nytt fönster.

Bollebygds kommun i svartvitt i eps-format Öppnas i nytt fönster.

Behöver du vår logotyp för användning på dokument eller för att synas på skärm ska du använda jpg-format eller png-format.

Bollebygds kommun i färg i jpg-format Öppnas i nytt fönster.

Bollebygds kommun i färg i png-format Öppnas i nytt fönster.

Bollebygds kommun i svartvitt i png-format Öppnas i nytt fönster.