Mobilmeny.

Andreas Hartvigsson och Elsa Lange mottar sina utmärkelser av Otto Andreasson (S), Monika Svensson (SD), Sverre Fredriksson (M), Michael Plogell (FR), Peter Hemlin (M) och Lars-Erik Olsson (S).

Andreas och Elsa är 2021 års Bollebygdsambassadör repsektive årets demokratistipendiat

Bollebygdsambassadör och demokratistipendiat brukar tillkännages under högtidliga former i samband med den traditionsenliga julmarknaden. I år krävdes smittsäkra former och Andreas Hartvigsson, Bollebygdsambassadör 2021, och Elsa Lange, årets demokratistipendiat, mottog istället sina utmärkelser på Tingshustrappan.

Utmärkelserna delades ut utan publik för att minimera risken för smittspridning. Vill du se ceremonin i efterhand finns en videoinspelning på bollebygdsnyheter.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bollebygdsambassadör som arbetar för att motvera psykisk ohälsa

Bollebygds kommun har varje år sedan 2003 utsett en Bollebygdsambassadör. Personen eller personerna som utses ska agera som goda ambassadörer genom att hjälpa till och sprida en positiv bild av Bollebygds kommun. Bollebygdsambassadör 2021 är Andreas Hartvigsson, ICA-handlare i Bollebygd.

Andreas Hartvigsson, Bollebygdsambassadör 2021

Det är politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott och
kommunfullmäktiges presidium som utser Bollebygdsambassadör och motiveringen bakom utmärkelsen för 2021 lyder:

2021 års Bollebygdsambassadör är en ung företagare som efter en framgångsrik start fann Bollebygd som en attraktiv plats att bo och bygga upp en fin verksamhet i för sig själv och sin familj, och till glädje för Bollebygdsborna. Under två års tid har vår nya ambassadör valt att lägga mycket engagemang och sponsring på att öka kunskapen hos åttondeklassare och lärare på Bollebygdskolan om psykisk ohälsa eller psykisk livräddning och detta har skett tillsammans med organisationen SPIV. Allt för att göra så mycket som möjligt för att hindra ett liv att gå förlorat.

Med hedersutmärkelsen årets Bollebygdsambassadör 2021 fick Andreas Hartvigsson även ett diplom, blommor och den fina Bollebygdskannan.

– Det är jätteroligt att mitt och butikens initiativ uppmärksammas på ett sådant här fint sätt. Det man brinner för ska man satsa på och efter att min bror gick bort för några år sedan har jag förstått hur den psykiska ohälsan sprids i samhället. Därför känns det bra att jag fick till detta initiativ tillsammans med SPIV och Bollebygdskolan, säger Andreas Hartvigsson.

Elsa Lange är årets demokratistipendiat

Bollebygds kommuns demokratistipendium för barn och ungdom delas ut till en eller flera personer mellan 0 och 20 år som visat engagemang och intresse för demokratifrågor i kommunen. Stipendiet på 5000 kronor är en belöning och uppmuntran för värdefulla insatser inom området.

Elsa Lange, årets demokratistipendiat

2020 års stipendiat är Elsa Lange och årets motivering lyder enligt följande:

Elsa Lange är en ung kraft och förebild som ger hopp om Bollebygds framtid. Hon har engagerat sig i såväl elevråd som ungdomsråd under flera år, där hon varit ansvarsfull och drivande. Hon har bidragit med en positiv inställning och en vilja att göra Bollebygd till en så bra plats som möjligt för barn och unga. Elsa är även en god kamrat som inkluderar den lilla människan i sina kretsar.

Elsa tilldelas demokratistipendiet 2020 då hon på ett aktivt och föredömligt sätt har visat vad demokratiarbete handlar om.

Mottagare av stipendiet utses av ungdomsrådet tillsammans med politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Jag är jättetacksam och glad för det här. Tack till de som nominerade mig, det värmer verkligen att det jag gjort är uppskattat, säger Elsa Lange.

Tidigare utmärkelser

Är du nyfiken på vem som fått utmärkelserna tidigare år? Klicka dig vidare och läs mer: