Mobilmeny.
Texten Hela Sverige plockar skräp över innehållet i en soppåse.

Håll Sverige Rent-dagen 17 september

Den 17 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2022. Förra året deltog över 130 000 personer över hela landet.

Den 17 september är det dags för årets Håll Sverige Rent-dag. Dagen är en del av det internationella initiativet World Cleanup Day som infaller tredje lördagen i september varje år. Då går människor över hela världen ut och plockar skräp för att stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Skräpet drabbar djur och natur

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Läs mer och anmäl dig på hållsverigerent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

"Vad gör vi med skräpet?"

  • BRA: Släng det i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!
  • BÄTTRE: Ta med skräpet hem och lägg det i restavfall. Grymt bra det med!
  • BÄST: Sortera skräpet och lämna till återvinning. Återanvänd eller återvinn gärna påsen också. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser! Heja!

Kontakta kommunen i förväg för att ta reda på hur ni ska göra om ni plockar väldigt mycket skräp och inte får med er allt.

Källa: Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..