Johnny Telkkonen, ny förvaltningschef för den nya socialförvaltningen

21 januari 2019

Johnny Telkkonen – ny förvaltningschef för nya socialförvaltningen

Nu är det klart att Johnny Telkkonen blir en av de nya förvaltningscheferna för den nya socialförvaltningen. Han kommer att ha ett delat förvaltningschefsansvar för den nya förvaltningen tillsammans med Gunilla Lundgren, nuvarande chef för äldreomsorgen.

Johnny Telkkonen kommer i sin roll att ha ansvar för individ och familjeomsorg samt funktionshinder.

Kommer närmast från en tjänst i Mölndals stad

Han kommer närmast från ett uppdrag som chef för område funktionshinder i Mölndals stad, där han lett tio enhetschefer och omkring 240 medarbetare. Verksamheten har ansvar för korttidsinsatser, personligt stöd, personlig assistans, daglig verksamhet och daglig sysselsättning med inriktning socialpsykiatri.

Gedigen erfarenhet inom området

Johnny Telkkonen har en gedigen erfarenhet inom området och har arbetat i flera kommuner samt sjukhus. Han har arbetat i flera stadsdelar i Göteborgs stad, i Partille kommun och på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han är utbildad socionom och har flera vidareutbildningar inom bland annat sociologi och habilitering.

Han är 49 år och bor i Göteborg. Han börjar sin tjänst i Bollebygds kommun den 7 april och vi hälsar honom varmt välkommen till oss.