Monica Holmgren, kommunchef i Bollebygds kommun.

Monica Holmgren, ny kommunchef i Bollebygds kommun. Foto: Mölndals stad.

07 oktober 2019

Monica Holmgren - ny kommunchef i vår kommun

Nu är det klart att Monica Holmgren blir ny kommunchef i Bollebygds kommun. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagen.

Monica Holmgren kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för vård och omsorg i Mölndals stad och har lång erfarenhet av att vara chef på olika nivåer i flera västsvenska kommuner.

- Jag sökte mig hit för jag ser att Bollebygd är en kommun med stora utvecklingsmöjligheter och den resan vill jag vara en del av. Jag tilltalas också av att det är en mindre kommun, då jag tror att man som kommunchef kan få en överblick på ett helt annat sätt än i en större kommun. Mitt uppdrag blir att hålla ihop helheten och skapa värde åt de som bor i kommunen, vilket jag tror att jag kan bidra med, säger Monica Holmgren.

Ett femtiotal sökte tjänsten som kommunchef

Den18 augusti slutade den tidigare kommunchefen Anders Einarsson sin tjänst för att gå vidare till jobbet som kommunchef i Laholms kommun. Arbetet för att rekrytera en ersättare startade innan sommaren och tjänsten var utannonserad under sommaren. Ett femtiotal personer sökte tjänsten som kommunchef och till slut föll valet på Monica Holmgren.

Lång erfarenhet som chef och ledare

Hon har 18 års erfarenhet som chef och ledare inom vård och omsorg och har gått flera ledarskapsutbildningar, bland annat i salutogent och coachande ledarskap. Innan hon avancerade till förvaltningschef i Mölndals stad var hon områdeschef för bland annat daglig verksamhet, hemsjukvård och rehabilitering i samma kommun. Innan dess arbetade hon i Kungsbacka kommun, först som enhetschef för rehabenheten inom äldreomsorgen och sedan som verksamhetschef för hemsjukvård och rehabilitering.

Arbetsterapeut i grunden

I grunden är hon arbetsterapeut och inledde sin yrkesbana på Änggårdshemmet i Göteborg. Hon har även varit projektledare för samordnad rehabilitering i stadsdelen Härlanda/Örgryte i Göteborgs stad samt enhetschef för rehabenheten i Örgryte.

- Det har varit viktigt för oss att hitta en chef som har visioner för kommunens framtid, men som samtidigt kan arbeta med att förbättra de dagliga verksamheterna. Monica har erfarenhet av och förmåga att kunna leda en organisation på flera plan och jag ser fram emot att få ha henne vid min sida, säger Michael Plogell (FR), kommunstyrelsens ordförande.

Monica Holmgren börjar sin tjänst den 7 januari nästa år och vi hälsar henne varmt välkommen till Bollebygds kommun.

Kort fakta om Monica Holmgren

  • Ålder: 53 år
  • Bor: Vallda
  • Familj: Man och en vuxen son på 26 år
  • Intressen: Resor, umgås med familj och vänner och pyssla i trädgården