Mobilmeny.
Kommunstyrelsens arbetsutskott framför boendet på Lokes väg.

Från vänster: Lars-Erik Olsson (S) – kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Sverre Fredriksson (M) – Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och Michael Plogell (FR) – kommunstyrelsens ordförande.

Politiker besökte Lokes väg

I dag besökte kommunstyrelsens arbetsutskott de boende på Lokes väg.

Lokes väg öppnade i augusti för personer från Ukraina som omfattas av massflyktsdirektivet. Där bor de i korridor, i egna rum med dusch och toalett. De delar kök, allrum och tvättstuga, och det finns också studierum för den som behöver lugn och ro.

I dag besökte kommunstyrelsens arbetsutskott de boende på Lokes väg. Det är första gången de besöker boendet när verksamheten är i gång:

- Vi är här för att se hur de har det och hur det fungerar, så att de mår bra och att allting är som det ska.

De fick träffa de boende, fikade tillsammans och fick sedan en rundtur i lokalerna.

Maria Johansson, enhetschef, berättar:

- Det har fungerat väldigt bra. Än så länge har vi inte haft något stort inflöde av personer, vilket har underlättat inflyttningen när inte så många samtidigt har behövt lära känna sitt nya boende och varandra.

Marie-Louise André Fridén är samordnare för boendet och bemannar det måndag till fredag under dagtid. Övrig tid har de boende ett telefonnummer de kan ringa om något skulle uppstå och Securitas har tillsynsbesök varje kväll.

- Vi gör det så hemtrevligt vi kan och de boende tycker det är roligt att få besök i dag, berättar hon.

Bollebygds kommun har som alla kommuner fått ett tilldelningstal från Migrationsverket enligt en ny lag som trädde i kraft den 1 juli. Under 2022 handlar det om att ge 33 personer från Ukraina boende och lokalen som är aktuell är den på Lokes väg. Just nu bor det sju personer på Lokes väg.