Mobilmeny.
Närbild på tangentbord.

Praktikplatsen.se drabbad av intrång

Utbildningsförvaltningen använder Praktikplatsen.se för administration av praktikplatser i årskurs 8 och 9. Det finns en risk att personuppgifter har läckt.

Göteborgsregionen har haft intrång i delar av sin externa IT-miljö. Ett av de system som drabbats är praktikplatsen.se. Det finns en risk att personuppgifter har läckt, även om Göteborgsregionens leverantör bedömer att sannolikheten är låg.

Utbildningsförvaltningen använder Praktikplatsen.se

Utbildningsförvaltningen använder Praktikplatsen.se för administration av praktikplatser i årskurs 8 och 9. Har du studerat på någon av dessa de senaste två åren kan du vara drabbad.

De personuppgifter som finns på praktikplatsen.se är namn, födelsenummer (sex första siffrorna), postadress och e-postadress. Inga skyddade personuppgifter läggs in i systemet. Alla personuppgifter gallras bort efter två år.

Anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten

Utbildningsförvaltningen i Bollebygd har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten, IMY. Du hittar mer information om intrånget på Göteborgsregionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du har frågor

Då kontaktar du utbildningsförvaltningen via Bollebygds kommuns växel, 033-23 13 00.