Mobilmeny.
En äldre person kramar en yngre. Texten lyder: Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig mot covid-19.

Smittspridningen av covid-19 ökar

Här kommer en påminnelse om att fortsätta vaccinera sig mot covid-19.

Därför är vaccinationen mot covid-19 viktig

Just nu ökar smittspridningen av covid-19. För att kunna leva med pandemin måste vi ha en så hög vaccinationstäckning som möjligt, både i Sverige och i världen. I Sverige erbjuds alla som är 18 år och äldre gratis vaccination mot covid-19.

Covid-19 är en allvarlig sjukdom som kan göra att ovaccinerade personer blir väldigt sjuka. Ingen vet exakt hur viruset, sjukdomen eller smittspridningen kommer att se ut i framtiden. Däremot vet vi att de vacciner som används i Sverige mot covid-19 skyddar bra mot allvarlig sjukdom och död.

Om du redan är vaccinerad är det viktigt att ta de påfyllnadsdoser som erbjuds för att fortsätta ha ett gott skydd mot sjukdom.

Läs mer om varför det är viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig mot covid-19 (Folkhälsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Västra Götalandsregionen har en webbsida som samlar alla vaccinationstider i regionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här hittar du sidan för Bollebygds lediga vaccinationstider Länk till annan webbplats..