Mobilmeny.
Politiker och vinnare står uppställda på kommunhusets trappa efter utdelningen.

Från vänster: Emma Isfeldt (S) kommunfullmäktiges ordförande, Lisette Vermeulen (SD) kommunfullmäktiges 1:a vice ordförande, Michael Plogell (FR) kommunstyrelsens ordförande, Sverre Fredriksson (M) kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, Bollebygdsambassadör Reidar Knutsson och Hestrafors IF:s representant Anders Simonsson.

Utdelning utmärkelser i dag

Vid en ceremoni på trappan vid kommunhuset i dag fick 2023 års Bollebygdsambassadör och vinnaren av tillgänglighetspriset 2022 sina utmärkelser.

Bollebygdsambassadör 2023 är Reidar Knutsson

Bollebygds kommun har varje år sedan 2003 utsett en Bollebygdsambassadör. Personen eller personerna som utses ska agera som goda ambassadörer genom att sprida en positiv bild av Bollebygds kommun.

Politikerna i kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges presidier utser årets Bollebygdsambassadör och motiveringen bakom utmärkelsen för Bollebygdsambassadör 2023 lyder:

”Reidar är en eldsjäl i allt vad han gör!

Reidar har i över 40 år gjort massor av ideellt arbete i Bollebygds scoutkår till alla barn, ungdomar och vuxnas glädje. Förutom att Reidar varit den drivande kraften i scoutkåren har han även varit ett personligt föredöme för både barnen och deras föräldrar. Reidar är också oerhört vänlig, omtänksam, hjälpsam och väldigt påhittig. Han kan dra igång de mest oväntade som roliga projekt till glädje för sin omgivning.

Han är även aktiv i Älvsborgs Södra Scoutdistrikt och arbetet med lägergården Apelhult. Reidar sitter också med i Arkivföreningens styrelse, i valberedningen för Bollebygds Hembygdsförening samt ordförande i Bollebygds Majblommeförening.

Reidar är som klippt och skuren för uppdraget som Bollebygdsambassadör.”

Tillgänglighetspriset 2022 till Hestrafors IF

Bollebygds kommuns tillgänglighetspris delas för första gången ut till ett företag, en förening eller en organisation som har bidragit i arbetet med att göra kommunen mer tillgänglig för alla. Priset ska uppmärksamma goda insatser som förbättrat livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar.

Politikerna i kommunstyrelsens presidium utser vinnaren och motiveringen bakom utmärkelsen för tillgänglighetspriset 2022 lyder:

”Hestrafors IF är en förening som bidragit i arbetet med att göra Bollebygds kommun mer tillgänglig för alla. Föreningen jobbar aktivt för att inkludera alla i sin verksamhet genom bland annat tillgänglighetsanpassat utegym, renovering av klubbstuga, uppstart av frame-fotboll och en aktiv anläggning på Bollevi som fortsätter att utvecklas. Hestrafors IF har en positiv inställning och skapar en välkomnande, tillgänglig och användbar verksamhet för personer med olika funktionsnedsättningar.

Hestrafors IF tilldelas tillgänglighetspriset 2022 för de goda insatser som förbättrat livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.”