Mobilmeny.

Vaccinering mot covid-19

Inom kort är det dags att påbörja vaccinering mot sjukdomen covid-19.

Enligt nuvarande planering kommer vaccinering mot covid-19 att påbörjas nästa vecka. De som bor på Bollegårdens äldreboende och personer som har hemtjänst och hemsjukvård, inklusive personer som räknas som hushållskontakter det vill säga make/maka/sambo, kommer att vaccineras först.

Om ytterligare någon vecka planeras för att påbörja vaccinering av personer inom område funktionsnedsättning.

- Vaccinet är efterlängtat och vi är glada att kunna påbörja vaccineringen. Vi kommer arbeta systematiskt och noggrant fram till dess att alla våra verksamheter fått vaccin. Vilken takt vi kan hålla beror på vilken tilldelning av vaccin vi löpande kommer att få framöver, säger Ingela Sunneskär, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Att bli vaccinerad är frivilligt men vaccin är ett av de mest effektiva sätten att förebygga och skydda mot sjukdom. Vaccinet är kostnadsfritt. Vaccinet ges med en injektion i armen och det ska ges två doser. Den andra sprutan ges cirka fyra veckor från den första.

Västra Götalandsregionen planerar för vaccination av medarbetare inom Socialförvaltningen men vaccinationerna har inte påbörjats än.

Även efter att man har fått vaccinet är det viktigt att man fortsätter följa nationella och lokala råd för covid-19 för att minska risken för smittspridning.