Mobilmeny.

Feriearbetare på kommunens badplatser

1 juli 2020

Vad säger feriearbetarna om feriearbetet?

Under de senaste två veckorna har 34 ungdomar födda 2003 feriearbetat på kommunen. På grund av den rådande situationen har många av de jobben som fanns tidigare år försvunnit och kommunen har fått vara kreativa i att hitta på nya uppdrag för att hålla oss ungdomar sysselsatta. Vi som fick ett feriearbete på kommunhuset i folkhälsa och EU & kommunikation har intervjuat feriearbetare från två av de provisoriska grupperna, Förskola/Parkfixargruppen och badgruppen.

Ungdomarna i badgruppen har bland annat jobbat med att hålla rent på några av Bollebygd kommuns sju olika badplatser samt intervjuat och räknat badgäster. När vi intervjuade badgruppen höll de flesta med om att det var mycket roligare än förväntat då arbetet inte bara innebar att plocka upp skräp på stränderna. Alla ungdomarna på badplatsen säger samstämmigt att det de lärt sig vikten av att hålla rent och snyggt efter sig för allas trevnad.

 

Feriearbetare på Töllsjöskolan

Den andra gruppen vi intervjuade var Förskola/Parkfixargruppen. Förskola/Parkfixargruppen har jobbat på Töllsjöskolan och har bland annat städat ur klassrum, burit möbler och målat om lekstugan på skolgården. Gänget har även hållit barnen sällskap men endast utomhus på grund av smittoriskerna relaterade till Covid-19. I intervjuerna med ungdomarna där säger alla tre att arbetet, också där, har varit mycket roligare än vad de först förväntat sig.

En av ungdomarna på Förskola/Parkfixargruppen säger att hon lärt sig vikten av att hålla tider och en annan säger att hon blivit bättre på att engagera barn och att förmågan att kommunicera och engagera kommer att vara något hon tar med sig i framtiden.

Generellt verkade alla ferieungdomarna vi intervjuade vara nöjda över hur kommunen löst sommarjobbsdilemmat nu i coronatider. Trots att jobben hittats på i sista sekund upplever inte någon av ungdomarna att de gått en allt för lång stund utan att det funnits något att göra. De flesta vi frågat hade också önskat att jobbperioden var längre vilket tyder på att det är väldigt kul att feriejobba

Vi som feriearbetar på Bollebygds kommun är nu inne på vår sista vecka och vi är alla tacksamma över att ha fått möjligheten att jobba här, speciellt nu när det är så svårt att hitta jobb. Vi har även fått något att skriva i CV:et när vi kommer ut på arbetsmarknaden och vi rekommenderar starkt att de födda 2004 söker ett feriearbete nästa år.

//Feriearbetarna på kommunhuset 2020