Hoppande ungdomar

Feriearbete sommaren 2020

För ungdomar i Bollebygds kommun födda 2003. Gäller under tio arbetsdagar 22 juni - 3 juli. 

Vad är feriearbete?

Feriearbete är en möjlighet för dig som är ung att prova på arbetslivet eller få in en fot på arbetsmarknaden. Som feriearbetare får du nya erfarenheter och möjlighet att skapa kontakter. Dessutom får du kunskap om kommunens arbete. Kommunen erbjuder engagerade handledare med bred erfarenhet inom sina yrkesområden. Detta kan vara värdefullt för dig när du ska välja yrke i framtiden.

Under två veckor på sommarlovet får du prova på att arbeta på exempelvis fritidshem, olika avdelningar inom äldreomsorgen, inom funktionsnedsättning, på någon skolrestaurang eller på vår kommunikations- och utvecklingsenhet. Du har möjlighet att önska vilket område du vill arbeta inom och vi försöker i möjligaste mån tillgodose ditt önskemål.

Ansökan

Ansökningsperioden har nu öppnat och pågår fram till den 31 mars.

Du hittar ansökan under fliken ”Lediga jobb i kommunen”, Feriearbete 2020 eller genom denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Där ska du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem Visma recruit och sedan fylla i ansökan.

I din ansökan ska du även skriva ett personligt brev på cirka en sida där du berättar:

  • Vem du är
  • Vilken gymnasieskola du går på
  • Om du har tidigare erfarenhet av jobb eller praktik
  • Dina intressen
  • Ifall det är något annat du anser att det är viktigt att vi vet

Det finns tre krav du måste uppfylla för att få feriearbete:

  • Vara född år 2003
  • Vara folkbokförd i Bollebygds kommun
  • Ha ett svenskt personnummer

Exempel på arbetsområden

EU och kommunikation: För dig som är samhällsintresserad och vill arbeta med foto, film, sociala medier och med att göra intervjuer.

Förskola: För dig som vill arbeta med barn och hjälpa till vid måltider, hålla rent och snyggt och delta på våra aktiviteter som att läsa en bok eller vara med utomhus.

Äldreomsorg: För dig som vill arbeta med äldre och hjälpa till vid måltider, hålla rent och snyggt och delta på aktiviteter som att läsa tidningen och spela spel.

Lokalvård: För dig som vill arbeta med städ i kommunens lokaler genom att bland annat fuktmoppa golv, dammtorka och fylla på material.

Funktionsnedsättning: För dig som vill arbeta med att stötta personer med funktionsnedsättning i deras vardag genom att bland annat vara med vid måltider och delta på aktiviteter.

Måltidsverksamhet: För dig som vill arbeta med matlagning i något av våra kök och hjälpa till med att förbereda mat och ta hand om disk.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: Timavlönad

Period: Vi erbjuder feriearbete under tio arbetsdagar perioden 22 juni till 3 juli och det är viktigt att du kan närvara samtliga av dessa dagar. Arbetstiden kan variera mellan de olika arbetsplatserna, men är alltid sex timmar om dagen.

Obligatorisk informationsträff

28 maj kl. 17.30-19.00 i Krafthuset, Vikingsborgs gränd 4, Bollebygd.
Obligatorisk informationsträff för alla feriearbetare.