Mobilmeny.
Hand som skriver på en dator.

Ansökan för att söka stöd för korttidsarbete öppnar idag 7 april

Hos Tillväxtverket kan du som företagare söka stöd från staten för att minska dina anställdas arbetstid

Korttidsarbete (tidigare benämnt korttidspermittering) innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av kostnaden. Stödet kan sökas från och med 7 april, men tillämpas redan från 16 mars. Det kommer att gälla under 2020.

Tänk på att det är viktigare att göra en korrekt ansökan med rätt uppgifter än att ansöka snabbt. Pengarna kommer inte att ta slut. Alla företag/arbetsgivare som uppfyller kraven för korttidsarbete kommer att få stöd. Se till att du har avtal på plats och att du har räknat ut beloppet du ska ansöka om.


Testa om företaget uppfyller kraven för korttidsarbete

På tillvaxtverket.se finns ett test Länk till annan webbplats.som alla som tänkt att ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Testet ger en första indikation om företaget uppfyller kraven för att bli beviljad stöd för korttidsarbete.

Använd beräkningshjälpen

Ta hjälp av vårt räkneverktyg Länk till annan webbplats. för att räkna ut hur mycket du får utbetalt efter beviljad ansökan. Har ditt företag färre än 50 anställda är det obligatoriskt att du bifogar beräkningshjälpen i din ansökan. Har det fler än 50 anställda kan du fortfarande använda den, men det är fritt att bifoga ett eget beräkningsunderlag.

Filmer som hjälper dig att göra rätt

Se en film om hur du förbereder din ansökan. Länk till annan webbplats.
Se en film om hur du gör din ansökan. Länk till annan webbplats.

Vi är måna om att alla så snart som möjligt får sina pengar utbetalda och därför är det viktigt att ansökningarna som kommer in är korrekt ifyllda. På tillvaxtverket.se finns frågor och svar om korttidsarbete Länk till annan webbplats.. Telefonsupport finns tillgängligt under kontorstid. Se vår webbplats för mer information.

De företag som får stöd kommer vi att följa upp. Visar det sig att orderingången eller kunderna kommer tillbaka kan vi ändra stödet. Det finns också möjlighet för oss att ändra beslut om vi ser att något inte stämmer och då kräva pengar tillbaka. Om vi misstänker bidragsfusk kommer vi att polisanmäla.

Läs mer på Tillväxtverkets information om korttidsarbete. Länk till annan webbplats.