Mobilmeny.

Inspelning av TV-showen Tareq Taylors Nordic Cookery i Sjuhärad

Bollebygd i gemensam satsning på besöksnäring

Bollebygd deltar i en gemensamma satsning för att locka fler besökare till Sjuhärad.

Sommaren 2022 besökte stjärnkocken Tareq Taylor Sjuhärad för att spela in ett avsnitt av sin TV-show Tareq Taylors Nordic Cookery. Samarbetet med Tareq är startskottet för den gemensamma satsning Sjuhärads kommuner gör för att locka fler besökare till området igenom marknadsförings- och utvecklingsinsatser.

Under året har man tillsammans med kommunalförbundet arbetat med en strategi för besöksnäringen.

– Vi har inspirerats av platser så som Höga Kusten och Österlen där kommuner gått samman och skapat samt kommunicerat en gemensam känsla och utseende. Igenom detta lyckas man öka attraktiviteten och besökarantalet till regionen, säger Therese Fredman, Näringslivsutvecklare med ansvar för besöksnäring i Bollebygd.

– Vi själva vet att vi har ett bra utbud i Sjuhärad men vi har också varit medvetna om det har varit svårt att hitta och inte alltid så tydligt. Här finns ett rikt kulturarv och historia med konst, textil, mode och design. Här finns också skog och natur med ett stort aktivitetsutbud inom cykling, vandring, skidåkning och friluftsliv. Allt detta vill vi igenom ett gemensamt koncept visa upp för besökare, fortsätter Therese

I satsningen deltar kommunerna Bollebygd, Borås, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo, Herrljunga och Mark.

Mer finns att se via Sjuhärads gemensamma instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tareq Taylors Nordic Cookery kan man titta på via Sjuhärads YouTube-kanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta Therese Fredman, Näringslivsutvecklare Bollebygds kommun.