Mobilmeny.

Bollebygd klättrar i årets företagsranking

Bollebygd klättrar 37 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Kommunen hamnar på plats 108 av 290 kommuner och det är den bästa placeringen sedan 2013.

Kommunen har klättrat uppåt i rankingen sedan 2017.

- Framförallt handlar det om att vi har ett långsiktigt fokus på samarbete mellan kommun och näringsliv och att vi tillsammans jobbar för kommunens varumärke och företagsklimat. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har tillsammans med mig och vår kommunchef bland annat kontinuerliga företagsbesök och frukostmöten för företagare, säger Fia Wickström, näringslivschef i Bollebygds kommun.

Ranking utifrån enkätsvar och statistik

2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från Statistiska centralbyrån och UC. I Bollebygds kommun har 200 enkäter skickats ut och 73 enkätsvar kommit in. Det innebär en svarsfrekvens på 44 procent.

Kommunen hamnar högt bland annat när det gäller nyföretagande, tillgång till medarbetare med relevant kompetens samt tjänstemäns attityder till företagande.

- Tillsammans kan vi bli ännu bättre så tveka inte att höra av dig till mig om du som företagare har frågor eller funderingar, säger Fia Wickström.

Den 18 oktober är det frukostmöte för företagare. Då kommer Svenskt Näringsliv att presentera kommunens resultat i årets företagsranking.

Kommunens resultat i årets företagsranking

Läs mer om kommunens resultatet i undersökningen Länk till annan webbplats. hos Svenskt Näringsliv.