Mobilmeny.

Möjlighet att söka investeringsbidrag för företag

Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka stöd från Klimatklivet.

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag och organisationer i hela Sverige.

Du kan få stöd för investeringar som ger stor klimatnytta. Klimatsatsningar inom till exempel transporter, industri, bostäder, lokaler, stadsbyggnad och energi. Det kan handla om allt från biogas och infrastruktur som cykelbanor till att byta ut olja mot fjärrvärme.

Stöd till organisationer är högst 50 procent av investeringskostnaden. Det gäller kommuner, ideella föreningar, bostadsrättsföreningar med flera. Stöd till företag är upp till 70 procent av investeringskostnaden.

Investeringsbidraget söks från Naturvårdsverket via länsstyrelsernas e-tjänst. Nästa ansökningsperiod är planerad till 23 augusti–8 september 2022.

Läs mer på Naturvardsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta kommunens energirådgivare Thomas Bengtsson, 0705-31 03 24. Energirådgivningen kan stötta vid ansökan. Kommunens energirådgivningstjänst är helt kostnadsfri och opartisk.