Mobilmeny.
Folk som minglar bland utställarna i lokalen där äldremässan hölls.

En uppskattad och välbesökt äldremässa

I tisdags 9 maj anordnades en äldremässa på Bollegården, med totalt 28 utställare och uppskattningsvis 200-250 besökare.

Redan innan mässan slog upp portarna klockan 11:00 hade det bildats en kö med glada besökare utanför byggnaden. Uppskattningsvis kom det mellan 200-250 besökare, vilket är fler än det varit tidigare år.

Äldremässan vill främja hälsa

På plats fanns ett varierat utbud av totalt 28 utställare. Mässan syftar till att visa upp de tjänster, varor och aktiviteter som erbjuds till målgruppen äldre i kommunen. Det fanns alltifrån hälsokost till gym och folktandvård på plats. En förhoppning med mässan är att den ska bidra till att främja hälsa och förebygga ofrivillig ensamhet bland målgruppen.

Arrangörer

Äldremässan arrangerades av kommunens förebyggande verksamhet, folkhälsostrategen samt Närhälsan Bollebygds vårdcentral. Vi fick även ovärderlig hjälp av volontärer med allt praktiskt under dagen.

Workshop om digitala tjänster

En av de utställare som deltog var Studieförbundet Vuxenskolan. Kommunen, regionen och studieförbundet har inlett ett samarbete där vi under maj och juni erbjuder workshops till målgruppen äldre med syfte att öka de digitala kunskaperna.

På workshopen kommer vi bland annat att gå igenom hur man använder Bank-id och 1177. I dag finns det många nyttiga tjänster som man kan ta del av digitalt. Läs mer om kursinnehållet i evenemangskalendern.

Anmäl ditt intresse för deltagande i workshopen till Lilie Drugge, 033-28 55 31 eller lilie.drugge@sv.se.

Stort tack till alla som varit med och bidragit till en lyckad och trevlig äldremässa!


Två glada mässbesökare, Bengt Carlsson och Inga-Lill Wannberg.
Besökare och utställare vid mässbord, Gun Bodén lyfter sandsäcken, Lisa Zetterlund i
bakgrunden.

Bild vänster: Två glada mässbesökare, Bengt Carlsson och Inga-Lill Wannberg.
Bild höger: Gun Bodén lyfter sandsäcken i tävling arrangerad av Nordic Wellness, representerat av Lisa Zetterlund i bakgrunden.