Mobilmeny.

20 juli 2020

Fortsatt besöksförbud inne på Bollegården

Enligt nya riktlinjer från Socialstyrelsen får personer med antikroppar mot covid-19 nu besöka anhöriga på äldreboenden. Men i Bollebygds kommun råder fortfarande besöksförbud.

Den 14 juli uppdaterade Socialstyrelsen sina allmänna råd om tillfälligt besöksförbud på boenden för äldre. Förbud mot besök inomhus kan numera undantas om besökaren är symptomfri och kan uppvisa ett giltigt antikroppstestintyg. Folkhälsomyndigheten kommer ge ut en lista på vilka intyg som är giltiga.

Bollebygds kommun har beslutat att invänta denna lista innan man ser över rutinerna för besökare på Bollegården och inom funktionsnedsättningens verksamhet. Besöksförbudet inne på Bollegården är till för att minska risken för att de boende ska smittas av covid-19. Eftersom det fortfarande råder en allmän samhällsspridning av covid -19 är det fortsatt viktigt att skydda äldre och andra i riskgrupp från risken att bli smittade.

-Alla antikroppstester är inte tillförlitliga och vi vill vara säkra på att vi släpper in besökare under rätt förutsättningar, säger medicinsk ansvarig sjuksköterska, MAS, Ingela Sunneskär.

Besöksförbudet i Bollebygds kommun förblir därför oförändrat tills vidare.

Läs mer om Socialstyrelsens allmänna rådlänk till annan webbplats