Mobilmeny.

Nu kommer de boende på Bollegården ut igen

Äldreboendet erbjuder återigen utevistelser, bland annat i form av promenader i närområdet och cykelturer. Håll avstånd om du ser en äldre person vara ute med personal.

Nu har Bollegården haft besöksförbud i ungefär ett halvår. För att förhindra att smitta kom in på boendet rekommenderades de boende att undvika längre utevistelser. Men från och med september erbjuds utevistelse igen i form av promenader, cykeltur och bilutflykter. Cykelturen genomförs med en så kallad side by side-cykel, en cykel med ett extra säte så man bekvämt kan åka med en personal som cyklar.

Trygg utevistelse med riklinjer

För att göra utevistelsen så säker och trygg som möjligt nu i pandemitider har boendet infört vissa riktlinjer. Bland annat är utevistelse endast möjlig i sällskap av personal. Vill man gå promenad måste man hålla sig i närområdet och inte gå till platser där det rör sig mycket människor, som till exempel affärer. I övrigt gäller samma rekommendationer som för alla: God handhygien med handtvätt och handsprit både före och efter och att hålla två meters avstånd till andra människor.

Hoppas kunna bryta isolering

- Vi hoppas att dessa promenader och utflykter ska bryta känslan av isolering och öka välmåendet hos våra boende samtidigt som vi fortsatt är försiktiga. Vi lever ju fortfarande i en pandemi , säger Maria Schönemann, chef för Bollegårdens äldreboende.

Maria lägger till en vädjan till allmänheten:
- Hjälp oss vara rädd om våra boende. Håll avstånd om du ser en äldre person vara ute med personal. Det är bara någon som precis som du vill få sig lite motion och en nypa frisk luft.