Elisabeth med dottern Nina fikar på Sinnenas trädgård med en skärm emellan sig.

20 maj 2020

Nu tar Bollegården emot besök igen - utomhus och bakom plexiglas

Nu öppnar Bollegården möjligheten för de boende på äldreboendet och dememensboendet att få träffa sina anhöriga utomhus bakom en skärm av plexiglas. Två skärmar är uppsatta på olika delar av Sinnenas trädgård, och besökstiden bokar man via personalen.

Sinnenas trädgård är den lilla parken utanför Bollegården. Vill man komma på besök ska anhöriga kontakta enheten och boka in en besökstid. För att personalen bäst ska kunna möta upp anhöriga och hjälpa de boende ut till besöket går det bara att besöka parken på avsatta tider. Anhörig, boende och personal kommer tillsammans överens om vilken tid som passar bäst. 

I övrigt kommer gäller de riktlinjer som redan finns, alltså att inte ha nära fysisk kontakt, hålla avståndet med skärmen emellan, att alla är fullt friska och hosta/nysa i armveck.

Skärmen är enligt Maria Schönemann, chef för äldreomsorgen, redan oerhört uppskattad och besökstiderna väldigt eftertraktade. Idag fick Elisabeth som bor på Bollegården besök av dottern Nina med familj. De var glada och tacksamma över att få ses igen men saknade att inte få ha fysisk kontakt.

Riktlinjer för besök på Sinnenas trädgård:

  • Besök endast på avsatta tider som bokas i förväg.
  • Besöken bokas genom att kontakta enheten.
  • Max 2 besökande per tillfälle.
  • Om man har frågor eller behöver hjälp med något under samtalet ringer man enheten.